Zondag heeft de Kwaremont Sluitingsprijs plaatsgevonden, de 15de en laatste rit van de Proximus Cycling Challenge. Start en aankomst waren bij brouwerij De Brabandere in Harelbeke, van het gekende wielerbier Kwaremont.

Met de Kwaremont Sluitingsprijs trokken de sportievelingen door het hart van de Vlaamse Ardennen met keuze uit 4 afstanden: 33, 66, 99 en 132 km. Hoe langer de tocht, hoe zwaarder het parcours. Alleen de familietocht van 33 km was volledig vlak. De 66 km trok net als alle andere tochten na een vlakke aanloop naar de Oude Kwaremont met de passage onder de Kwaremont boog. Bij de 99 km werden daar de Kortekeer, Hotond en minder bekende Kokerellestraat aan toegevoegd. Bij de meest populaire en langste tocht van 132 km kreeg je met de Valkenberg, Foreest, Taaienberg en Leberg nog extra hindernissen onderweg. Zelfs de ervaren fietstoeristen ontdekten met onder meer de Scherpenberg nog enkele minder bekende hellingen.

Bij aankomst ontvingen alle deelnemers een gratis Kwaremont, aangeboden door de brouwerij. Gedurende het hele weekend stonden allerlei leuke activiteiten op het programma tijdens de Kwaremont Kermesse, in samenwerking met de Emelgemse Wielervriendenclub. Op zondag kon je bij aankomst onder andere het WK wielrennen volgen op groot scherm, terwijl de jongsten werden ge├źntertaind met springkastelen en optredens. Zaterdagavond was een sport/komische avond met de zaalshow van Ruben Van Gucht, “Sportman”, enkele optredens en een komische noot van Raf Coppens.