De Great Breweries Marathon kende een succesvolle derde editie. De vele lopers en wandelaars konden genieten van een zonnige dag, gecombineerd met het prachtige decor van drie topbrouwerijen en de omgeving rond Breendonk.

Het parcours liep langs drie prachtige brouwerijen, elk met hun mooie geschiedenis en plaats in de Belgische bierscène. Duvel Moortgat, Brouwerij Bosteels en Palm Belgian Craft Brewers zetten hun deuren open voor de vele lopers en wandelaars.

De Great Breweries Marathon heeft een goede relatie met de weergoden. Want net als vorig jaar was het bijzonder warm. Het kwik schommelde rond de 24 graden Celsius. Een extra moeilijkheid voor de deelnemers dus, maar er waren geen incidenten te melden.

Naast de drie brouwerijen is ook de beleving bij de Great Breweries Marathon uniek voor de Belgische loopwereld. Voor het eerst kwamen evenveel wandelaars als lopers opdagen om het beste van zichzelf te geven en te genieten van de omgeving rond Berendonk.

Naast het genieten werd er ook stevig gepresteerd. Benny Fischer pakte op de 25 kilometer de zege met 1:27:12, Tommy Kinders werd 38 seconden later tweede en Adriaan Van Buggenhout vervolledigde het podium met 1:28:35. Sarah Minart (1:48:0) won bij de vrouwen, Stefanie D’Haen (1:48:59) en Sabine Van de Reijt (1:50:3) moesten tevreden zijn met de ereplaatsen. 1542 lopers haalden het einde bij de 25 kilometer.

Bij de marathon bleven er maar liefst 11 deelnemers onder de grens van drie uur. Bij de heren was Nid Rumphakwaen meer dan drie minuten sneller dan Roland Unterweger, hun tijden waren respectievelijk 2:46:38 en 2:50:10. Glenn Vermander (2:50:40) vervolledigde het podium. VRT-gezicht Ruben Van Gucht (2:58:54) eindigde met een negende plaats nog net binnen de top 10. Murielle De Winter (3:04:42) was de snelste vrouw. Zij haalde het voor Christelle Lemaire (3:10:03) en Sofie De Pillecyn (3:16:25).