De ideale manier om de zomervakantie in te zetten! Zo dachten de meer dan 3000 deelnemers aan de Q Presents The Color Run in Oostende erover. En of ze gelijk hebben?! Het werd een waanzinnig en uiteraard bijzonder kleurrijk feestje aan de kust…

Aan het Klein Strand, ter hoogte van de Montgomerykaai, ging het voornamelijk jonge volkje zondagnamiddag van start voor een buitengewone looptocht van 5 km langs de zeedijk en over het strand.

Op de zeedijk moesten de deelnemers al hun superkrachten aanspreken om drie opblaasbare obstakels te overwinnen. Deze extra funfactor paste dan ook perfect binnen het gloednieuwe ‘Hero’ thema van The Color Run.

Maar het hoogtepunt en het grote doel van alle superhelden/lopers is en blijft uiteraard om zo kleurrijk mogelijk de finish te bereiken. Het was heet in Oostende en de lucht was hemelsblauw, maar de meer dan 3000 deelnemers kregen alle kleuren van de regenboog over zich heen bij de zogenaamde color blasts, waarbij ze door een wolk van gekleurd poeder lopen. Fun verzekerd!

Ook na de finish, want het einde van The Color Run betekent traditioneel ook het begin van het Color Festival. De Q DJ’s wakkerden de vakantiesfeer nog verder aan met zomerse beats, waarna PartyShakerz ft. Jolene & Violinvasion voor het feestelijke en kleurrijke muzikale orgelpunt zorgden.

Op het eind van de zomervakantie –  waar we nu uiteraard nog lang niet aan willen denken, maar we geven het alvast mee – wacht een nieuwe The Color Run. Afspraak op zondag 2 september in Brussel. Ook daar worden, op de site van Tour & Taxis, duizenden dolenthousiaste lopers verwacht.