Vlaanderens Mooiste, dé Ronde van Vlaanderen zomer editie, lokte 4.000 deelnemers naar Gent. Zij genoten met volle teugen vóór, tijdens en na hun wielertocht.

Deelnemers hadden de keuze uit 6 afstanden gaande van 25 tot 200 kilometer. De korte afstanden waren vooral in trek bij families met kinderen en iets oudere fietsers met electrische ondersteuning. De meest populaire afstanden waren die van 110 en 150 kilometer.

Vlaanderens Mooiste had dus voor elk wat wils. In het parcours zat 100 jaar geschiedenis van de Ronde van Vlaanderen verwerkt. De ervaren wielertoeristen kregen enkele echte kasseiklassiekers voor de wielen geschoven, deelnemers die eerder van een rustigere tocht houden konden kennis maken met enkele verborgen pareltjes uit de Ronde, die toegankelijk zijn voor iedereen.

Ook na afloop ging het genieten verder. In het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx, in de Blaarmeersen in Gent, konden de verbruikte koolhydraten aangevuld worden met een lekkere pasta terwijl de deelnemers konden nakaarten én genieten van enkele optredens. Voor de allerjongsten was er Blitz en Swoop was de partyband met dienst.

Het mooie nazomerweer zorgde er ook voor dat iedereen ook na afloop ruim de tijd nam om hiervan te genieten. Een ideale après-bike als apotheose van een geslaagde dag!