Elia Viviani (Quick-Step Floors) heeft de vernieuwde Driedaagse Brugge-De Panne (1.BC) op zijn naam geschreven. De 29-jarige Italiaan haalde het na 202,4 kilometer in de sprint voor de Duitser Pascal Ackermann en Jasper Philipsen.

De top vijf werd vervolledigd door Baptiste Planckaert en Jens Debusschere. Met Amaury Capiot (6de) en Roy Jans (7de) eindigden nog twee Belgen in de top tien. Viviani boekte zijn zesde zege van het seizoen, na een rit in de Tour Down Under, twee etappes en het algemeen klassement in de Ronde van Dubai en een rit in de Ronde van Abu Dhabi.

Zo goed als van bij de start trokken David Boucher, Tanner Putt, Ylber Sefa, Sean Bennett, Conor Dunne en Brian van Goethem in de aanval. Zij kregen een maximale voorgift van 10:15 op het peloton. Bij de beklimming van de Kemmelberg, de tweede helling van de dag na 86 kilometer, was de voorsprong van de vroege vluchters al teruggezakt naar 6:38 op de grote groep waarin vooral de renners van Direct Energie en Lotto Soudal het tempo bepaalden.

Ter hoogte van de poldervlakte van De Moeren werd het tempo in het peloton fors opgetrokken en brak het geheel in verschillende waaiers uiteen. Wat verderop smolt alles achter de zes opnieuw samen.

De leiders begonnen met een voorsprong van twee minuten op de grote groep aan de twee plaatselijke ronden in en rond De Panne, elk 25,7 kilometer lang. De tweede passage aan De Moeren zorgde opnieuw voor verbrokkeling in het peloton.

Met nog 22 kilometer voor de boeg moest Tanner Putt er voorin af. De mannen van Bora-Hansgrohe vormden plots de voorwacht van het peloton. Ook voor Ylber Sefa ging het plots allemaal te snel, hij moest zijn metgezellen laten rijden. In De Moeren slaagde een groepje van zowat 20 man erin zich af te zonderen van het peloton, maar op vier kilometer van de finish smolt alles opnieuw samen.

In de daaropvolgende sprint mende Bora-Hansgrohe, tot Elia Viviani in de laatste 350 meter de leiding nam en die niet meer zou afstaan. De Duitser Pascal Ackermann beet zich de tanden stuk op de Italiaan, terwijl Jasper Philipsen de laatste podiumplaats opeiste.