Mathieu van der Poel mocht in de Afspanning De Jachthoorn in Kontich zijn drie trofeeën in de DVV Verzekeringen Trofee ophalen. De Nederlander won zowel de Proximus Snelste Ronde, het Proximus Tussensprintklassement én de eindzege in de DVV Verzekeringen Trofee.

Geen maat stond er op van der Poel dit seizoen. Ook niet in dit regelmatigheidscriterium dus, die hij voor het eerst in zijn nog jonge maar o zo indrukwekkende carrière kon winnen. “Ik heb naast de eindzege ook enkele nieuwe veldritten bijgeschreven op mijn palmares, zoals bijvoorbeeld Ronse en Oudenaarde”, vertelde de immer ontspannen van der Poel, op de hielen gevolgd door een cameraploeg van Play Sports en Geert De Vlieger. “De Koppenbergcross is mij het meeste bijgebleven. Daar ben ik het diepste moeten gaan. Dat zag je op voorhand komen als je ziet dat de finish bovenop de Koppenberg ligt.”

Volgende week trekt hij al naar Zuid-Afrika om er de Wereldbeker in de mountainbike te betwisten. “Een nieuwe uitdaging, dat is zeker. Ik ben zelf ook benieuwd waar ik sta.”

Wout van Aert werd derde in het eindklassement. Zijn sterke prestatie zaterdag in de Omloop Het Nieuwsblad was ook in De Jachthoorn nog gespreksonderwerp nummer één. “Het is plezant, ja. Want ik was toch met een bang hartje gestart”, gaf hij toe. “Na dit veldritseizoen waarin het al bij al minder ging heb ik nog geen beslissing genomen over mijn toekomst in het veld. Ik wil terug de veldrijder Wout van Aert worden die constant is en fulltime crosst. Want uiteraard wil ik mijn regenboogtrui showen volgend seizoen.”

Toon Aerts sleepte de tweede plaats in de wacht. “De DVV Verzekeringen Trofee ligt me het beste. Ook dit seizoen heb ik weer stappen gezet”, aldus Aerts, die toegaf dat hij met twijfels zat na zijn schouderbreuk eind vorig seizoen. “Ik heb een goed en regelmatig seizoen achter de rug. Ik ga nu evalueren met de training, skiën met de vriendin en nadien weer een mooi zomerprogramma afwerken met de ploeg.”

Die ploeg, de Telenet Fidea Lions, wonnen voor het tweede jaar op rij de Team Trofee. Die overwinning levert 5000 euro op, die de Lions mogen schenken aan een goed doel. 2.500 euro gaat naar de MS Liga, 2.500 euro naar Kom Op Tegen Kanker. “Ik ben blij dat de prestaties van mijn renners ook anderen kunnen ondersteunen”, aldus de trotse manager Sven Nys.