Mathieu van der Poel heeft opnieuw een overwinning bijgeschreven op zijn palmares. De Nederlander was de sterkste in de Jaarmarktcross in Niel, de tweede manche in de DVV Verzekeringen Trofee.

In het klassement van de DVV Trofee blijft Toon Aerts leider. Aerts won op Allerheiligen met de Koppenbergcross in Oudenaarde de openingsmanche van het seizoen. De derde manche wordt op 18 november in Hamme gereden. Wout van Aert was niet van de partij op de Jaarmarktcross in Niel, dus was het aan Toon Aerts, Laurens Sweeck en Lars van der Haar om Mathieu van der Poel het vuur aan de schenen te leggen.

Het was Tim Merlier die de beste start nam in Niel, ook Toon Aerts was goed weg. Van der Poel zat iets verder, maar schoof al snel op, net zoals Michael Vanthourenhout. Toch bleef alles nog bij elkaar en in de tweede ronde was het youngster Tom Pidcock die een tijdlang de kop nam. Na een schuiver van Toon Aerts was Michael Vanthourenhout bij de pinken, ging hij naar voren en greep hij 15 seconden bonificatie. Aan het einde van ronde twee versnelde de Europese kampioen en trok hij alleen op avontuur. De koers leek alweer voorbij, maar dat was buiten een sterke Laurens Sweeck gerekend. Die dichtte het kloofje van zes seconden en het viel stil vooraan, waardoor ook Toon Aerts samen met ploegmaat Lars van der Haar opnieuw kon aansluiten.

Van Michael Vanthourenhout was intussen vooraan geen sprake meer. De renner van Marlux-Bingoal gleed weg nadat Corné van Kessel viel op de schuine kant en hem daarbij lichtjes aantikte. Vooraan vier leiders dus en na een foutje van Aerts in de zandbak kliefde Sweeck hem voorbij en nam hij de koppositie. Van der Poel zag het gevaar en ging ook voorbij de Telenet Fidea Lion. Even reed Sweeck alleen op kop, maar de Europese kampioen keerde terug en wachtte daarna nog even met zijn versnelling.

Die kwam er uiteindelijk na 38 minuten. Sweeck had geen antwoord klaar en zakte zelfs nog terug naar een derde positie. Aerts kon het kloofje niet meer dichten en strandde op tien seconden van Mathieu van der Poel, die voor het eerst in Niel won bij de profs en zo zijn achtste zege van het seizoen boekte.