Mathieu van der Poel (Circus-Corendon) heeft de zevende manche van de DVV Verzekeringen Trofee gewonnen. Ook in de GP Sven Nys ploeterde de Nederlander met overmacht naar de overwinning. Wout van Aert (Crelan-Charles) werd tweede, Corné van Kessel (Telenet-Fidea) derde. Door zijn voorsprong van 7 minuten en 34 seconden in de tussenstand is van der Poel ook zeker van zijn eerste eindzege in de DVV Verzekeringen Trofee.

Tim Merlier kende een horrorstart, want na enkele honderden meters mocht de renner van Crelan-Charles zijn fiets schouderen na materiaalpech. Vooraan trokken de onvermijdelijke Wout van Aert en Mathieu van der Poel meteen door. Toon Aerts leek even mee te schuiven, maar hij viel letterlijk weg met een gezicht vol modder.

Het topduo bleef tot halfweg koers samen, maar toen achtte van der Poel zijn moment gekomen. De Nederlander nam in een mum van tijd acht seconden, waardoor de veer van zijn concurrent brak. Voor de derde plaats zagen we wel een spannende strijd, ééntje tussen Corné van Kessel, Toon Aerts en Laurens Sweeck.

Michael Vanthourenhout ging in de fout op de balken en plofte met zijn borst op het tweede balkje. De renner van Marlux-Bingoal bleef even liggen, maar stapte toch nog even op de fiets om zijn achtste plaats in de tussenstand te verdedigen. Die tussenstand legde de Vliegende Hollander intussen helemaal vast. Hij stond al ruim vijf minuten voor in het algemene klassement en zorgde er met zijn nieuwe solo voor dat hij met nog één manche te gaan zeker is van de eindzege.

Van Aert viel in de laatste ronde over de balkjes en hield zijn pols wat ongemakkelijk op het stuur. Een half minuutje later klopte van Kessel zijn ploegmakker Aerts om de derde plaats.