Greg Van Avermaet heeft woensdagavond het VIO Na-Tourcriterium in Sint-Niklaas gewonnen. Hij haalde het in de sprint voor Lampaert en Colbrelli.

In de late namiddag werd de avond op gang getrokken met een dernywedstrijd. De zege ging naar Edward Theuns, voor Jasper De Buyst en Gijs Van Hoecke. Nadien kregen de talrijk opgedaagde toeschouwers een tijdrit voor de kiezen, maar eerst werden ze nog begroet door enkele Tourvedetten in een leuke cabrio-parade. Alex Colman won de tijdrit in 2.47, gevolgd door Stijn De Bock (2.49) en Yves Lampaert (2.50)

Om 19u klonk uiteindelijk het startschot van het VIO Na-Tourcritrium. Na een gesloten beginfase openden “De Parelvissers” de debatten. Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Van Hoecke, Kristof De Backer en Mathias Ongena reden een tijdlang voor het peloton uit.

Sonny Colbrelli zorgde op vijftien ronden van het einde voor de hergroepering. Theuns en Dimitri Claeys waagden hun kans en zij kregen met nog zes ronden te gaan versterking van Lampaert, Ongena, Colbrelli, Tim Declercq, Naesen en Van Avermaet. Met nog twee ronden voor de boeg zette Van Avermaet de aanval in. Enkel Lampaert en Colbrelli konden reageren. Lampaert zette uiteindelijk de sprint aan, maar Van Avermaet ging er nog over. Colbrelli kwam te laat.