Onder een mooi zonnetje heeft zaterdag de derde editie van de Sven Nys Classic plaatsgevonden. Het was tevens het vijfde onderdeel en de afsluiter van de Continental Heroes Tour 2018.

Meer dan 2100 deelnemers konden kiezen uit vier afstanden: naast 73, 109 en 143 km stond ook een familietochtje van 25 km op het programma. Start en finish was uiteraard aan het Sven Nys Cycling Center in Baal. Sven Nys koos voor de tocht van 73 km.

Alle fietsers konden gebruik maken van een uitgebreide bevoorrading met ruime keuze uit sportvoeding en sportdranken. Het pittige parcours leidde de sportievelingen dwars door het heuvelachtige Hageland met de steile Middelberg als uitschieter. Achteraf kon iedereen nog genieten van de voorstelling van de Telenet Fidea Lions en de nodige randanimatie. Net als tijdens de andere cyclo’s bood Continental de gekende interactieve stand aan.

Met de Sven Nys Classic is de Continental Heroes Tour 2018 rond. Eerder gingen Johan Museeuw, Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet en Eddy Merckx hem vooraf. Dit vijftal behoort ontegensprekelijk tot het selecte clubje van wielerhelden die de afgelopen 50 jaar het wielrennen mee kleur hebben gegeven, samen goed voor 1 Olympische en 7 wereldtitels.

De Cycling Heroes Tour bundelt de favoriete parcours van deze kampioenen waar zij de basis legden voor hun succesvolle carrière of hun grootste triomfen behaalden.