Op een volledig regenloze Fintro Dwars door Brugge vielen er enkele opvallende resultaten te noteren. Zo was er bijvoorbeeld Lindsey De Grande, die lijdt aan chronische leukemie, die tegen alle verwachtingen in (ook die van zichzelf) de 5km won bij de dames.

In 2011 was Lindsey De Grande een erg beloftevolle Belgische loopster op de 800 en 1.500 meter, maar datzelfde jaar werd er bij haar chronische leukemie vastgesteld. Ze is echter nooit gestopt met haar grote passie, lopen, maar dat ze hier dit resultaat ging neerzetten had ze nooit gedacht. Dat ze dus op het podium moest verschijnen had ze evenmin verwacht, daarom had ze meteen na de race andere plannen. Op de foto’s van de podiumceremonie zal je haar dus niet terugzien.

Op de 5km bij de mannen was het een tweestrijd tussen Benny Fischer en Gianni Vanden Broucke. De eerste trok in een sprint aan het langste eind. Kenneth Vanduyfhuys mocht een bronzen medaille mee naar huis nemen, hij kwam een dertigtal meter na de sprinters over de eindmeet. De vrouwelijke winnaar kent u natuurlijk al. Voor Lindsey De Grande was het echt een droomrace. Zij kwam bijna twee minuten vroeger binnen dan Kamille Vandenberghe (zilver) en Stien Van Tieghem (brons).

De 15km voor de mannen werd een strijd tussen de verwachte namen. Na enkele kilometers liepen Koen Naert en Alexander Rodriguez weg uit een kopgroep van vier. Twee kilometer voor het einde versnelde Naert nog eens en moest ook zijn medevluchter de rol lossen. Simon Mestdagh mocht als derde man het podium op.

Wie er op het podium van de 15km ging staan was al snel duidelijk bij de vrouwenwedstrijd, enkel de volgorde moest nog worden ingevuld. Annelies Deketelaere, Gwendolyn De Deyne en Lore Tack vochten het in een sprint uit. Deketelaere viel als eerste af en het verschil tussen De Deyne en Tack was niet groot, maar Tack mocht uiteindelijk toch op het hoogste schavotje gaan staan. Nooit stond er zo?n sterk trio op het podium, want voor het eerste bleven de eerste drie vrouwen onder het uur.

Volgende week staat er al een nieuwe wedstrijd op het programma in de Fintro Running Tour, de Stadsloop De Gentenaar. Op 20 mei kunnen de deelnemers kiezen tussen een afstand van 5 of 10 kilometer, en dat in de Gentse binnenstad.