Zaterdag stond rondom Brouwerij Haacht in Boortmeerbeek de Primus Classic Cyclo op het programma. De gevestigde afsluiter van de Etixx Classics Tour nam de deelnemers mee langs de bekende en minder bekende kuitenbijters in Brabant.

De 1500 deelnemers konden kiezen uit vier verschillende afstanden. 123 km, 97 km, 60 km en een familietocht van 22 km. De langste afstand was veruit de populairste. Onder het toezien van een stralende ochtendzon moesten ondermeer de Sigarenberg, de PĂ©crot en de Moskesstraat bedwongen worden. Een gezondheidswandeling werd het dus allerminst.

Onderweg werden de deelnemers dan ook van voldoende bevoorrading voorzien. Na de aankomst kregen al de sportievelingen een welverdiende Primus voorgeschoteld en mochten ze een goed gevulde goodie bag in ontvangst nemen. Het was dan ook gezelligheid troef op het prachtige domein van Brouwerij Haacht, waar de cyclo-toeristen samen met hun supporters nadien reikhalzend uitkeken naar de wedstrijd bij de profs.

Een schitterend parcours, een mooi deelnemersveld, een prachtige locatie, een stralende zon en enorm veel sfeer. De Primus Classic Cyclo was andermaal een schot in de roos!