Afgelopen woensdag, op de openingsdag van de Baloise Belgium Tour, hebben maar liefst 1300 fietsliefhebbers wereldwijd via Zwift ook hun eerste rit van de vijfdaagse wielerwedstrijd gereden.

Via Zwift kunnen fietsers dit jaar ook de vijf etappes van de Baloise Belgium Tour zelf rijden, een primeur voor ons land. Woensdag, voor de openingsrit, zaten er maar liefst 1304 fietsers in meer dan 30 landen thuis geconnecteerd met Zwift op hun fiets. Onder meer 360 Amerikanen, 250 Japanners en verder ook Zwift-fietsers uit Canada, Australië en Zuid-Korea reden een rit die te vergelijken is met die openingsrit in Buggenhout.

Met de aanwezigheid van de Baloise Belgium Tour op Zwift probeert Golazo ‘klassieke’ evenementen ook ruimer en vooral digitaal te laten leven. Bovendien slaat Golazo hiermee ook de brug tussen een topsport evenement (met toppers uit het peloton en fans van de koers) en een (virtueel) evenement voor wie zelf fietst. Dat sluit dan weer perfect aan bij de missie van Golazo om mensen meer en frequenter te laten bewegen.