In Gent hebben 5000 sportievelingen zondag deelgenomen aan de vierde editie van de Gent Urban Trail, de tweede manche van de Keytrade Bank Urban Trail Series. De omstandigheden waren uitstekend.

Het zonnetje was van de partij en dat bezorgde de wandelaars en lopers een prachtige vierde editie. 4000 personen kozen voor de 11,2 km door 21 Gentse toplocaties en de overige 1000 voor de tocht van 6,5 km met 11 gebouwen onderweg. Voor het eerst werd in Gent dwars door het prachtige Van Eyck-zwembad gelopen of gewandeld. De start en finish lagen aan de Leopoldkazerne.

Het Kraakhuis, het KASK en Campus Rommelaere waren de eerste drie locaties. Verder stonden ook Sint-Lucas, Oude Vismijn, Huis van Alijn, Holy Food Market, Brouwerij Gruut, AC Portus, Zwembad Van Eyck, het Glazen Straatje, de Minardschouwburg, de Vooruit, UFO, Campus Tweekerken, de Sint-Pietersabdij, het Huis van Kina, Kinepolis, Theater- en filminstituut Brouns en HoGent Campus Ledeganck op het menu. Onderweg was er een Keytrade Bank activatie voor de durvers om van een opblaasbare constructie te springen. Zij die de sprong waagden, kunnen hun foto later terugvinden op levededurvers.be.

Alle deelnemers konden bij hun inschrijving 5 euro extra betalen, een bedrag dat integraal naar Plan International Belgiƫ gaat. Bovendien stonden ook 14 rolstoeldeelnemers van Onafhankelijk Leven aan de start. De reacties waren lovend. Veel mensen vonden deze editie de meest uitdagende van allemaal.

Op 21 mei is de derde manche van de Keytrade Bank Urban Trail Series in Hasselt.