Kevin Pauwels heeft zaterdag de Soudal GP Hasselt gewonnen. Pauwels koos halfweg koers het hazenpad en reed solo naar de overwinning. Voor Pauwels is het de eerste zege sinds februari 2016.

Pauwels nam een prima start en dook als eerste het veld in. Hij sloeg al meteen een klein gaatje, maar tegen het einde van de eerste ronde kwamen Tim Merlier, Eli Iserbyt, Tom Meeusen en David van der Poel aansluiten. In de tweede ronde probeerde Pauwels het opnieuw, ook deze keer kon hij geen definitief gat slaan.

Dat was het teken voor Iserbyt om de controle over te nemen, maar de jonge ploegmaat maakte een foutje. Pauwels twijfelde niet en koos het hazenpad, hij zou niet meer bijgehaald worden. Ondertussen waren Jens Adams en Corné van Kessel komen aansluiten bij de achtervolgers. Adams ging er al snel vandoor en liet de anderen om de laatste podiumplek vechten. Die strijd werd uiteindelijk gewonnen door Iserbyt.

Ellen Van Loy was de beste bij de vrouwen. Ze reed van start tot finish aan de leiding. Enkel Denise Betsema kwam in het slot nog aandringen, maar zij moest vrede nemen met de tweede plaats. Wereldkampioene Sanne Cant finishte als derde.