De Keytrade Bank Urban Trail Series kende met de CittA Antwerp Urban Trail meteen een succesvolle start. 10 000 deelnemers ontdekten de tofste plekken van Antwerpen en genoten van een unieke beleving.

Aan de start van de opnieuw volzette zesde editie van de CittA Antwerp Urban Trail stonden ruim 8500 lopers en 1500 wandelaars. De stad ontdekken deden de deelnemers via een parcours van 7 of 12 km, waar ze, naast historische monumenten, ook spectaculaire randanimaties voorgeschoteld kregen. Organisator Golazo zette dan ook sterk in op een totaalbeleving.

Project Manager Greg Broekmans: ‘De deelnemers hebben genoten van mooie passages, waarbij de passage langs de Tomorrowland-kantoren, waar er een mini-Tomorrowland gecreëerd werd, dit jaar een grote aandachtstrekker was. Van zeepbellen met rook tot een muzikale begeleiding van een DJ.’ Ook de balzaal van het Hilton was een hoogtepunt: de deelnemers konden walsen in de balzaal en zelfs op het podium ten dans worden gevraagd, indien gewenst.

De deelnemers bleven – behalve het eerste uur – gelukkig gespaard van de voorspelde regen. Uiteindelijk waren het ideale lentetemperaturen rond de 14°C. Met de 20 binnenlocaties konden de lopers van het eerste uur ook even bekomen in de warmte. Zo liep het parcours ook langs de hippe Mercado Foodmarket en door een filmzaal van de UGC-cinema. En uiteraard was er nog de klassieker ‘Café Pelikaan’ waar deelnemers hun krachten opnieuw konden aanvullen.

In de laatste kilometer had titlepartner Keytrade Bank nog een leuke extra activiteit voor de durvers bedacht: deelnemers werden uitgedaagd om vanop een hoogte op een gigantisch kussen te springen. Vele urban trailers gingen deze uitdaging niet uit de weg en genoten van de activiteit!