Met het EK atletiek in Berlijn achter de rug is het nu vooral vooruit kijken naar de AG Memorial Van Damme, op vrijdag 31 augustus. Als eerste grote sportevenement na de succesrijke kampioenschappen deze zomer, zet de Memorial alle Belgische medaillewinnaars extra in de bloemen.

Ere wie ere toekomt en dus reserveert de Memorial dit jaar de volledige openingsshow en de ereronde in de wagens voor al wie schitterde op de Europese Kampioenschappen in Berlijn en Glasgow. Niet minder dan 19 medailles sleepte ons land in de wacht op beide tornooien, zes ervan zelfs goud met Nafi Thiam, de Belgian Tornados en Koen Naert in de atletiek, Victor Campenaerts en het duo De Ketele/Ghys in het wielrennen en Nina Derwael in het turnen.

Voeg daar de vijf zilveren en acht bronzen plakken aan toe en ook wereldkampioene zeilen Emma Plasschaert en de judoka’s Toma Nikiforov en Sami Chouchi, resp. goud en zilver op het EK judo Tel Aviv, en we krijgen op de piste van het Koning Boudewijnstadion de absolute top van onze olympische atleten te zien. Bovendien zullen ook de Rode Duivels nog eens geëerd worden voor hun bronzen medaille op het WK voetbal.

De Memorial heeft een traditie met het eren van de topprestaties op kampioenschappen in de atletiek, maar ook in de andere olympische sporten. Bij alle vorige gelegenheden groeiden die huldigingen telkens uit tot één van de hoogtepunten van de avond voor het publiek: nergens kunnen ze zoveel van onze topatleten samen voor hun neus zien passeren.