Na de Spartacus Run, de Break Out Run, de Battle of the Ardennes, de Battle of Thor en Race Against Nature stond zondag met de Neptunus Run in Oostende de zesde en laatste manche van de KBC Spartacus Series 2018 op het programma. En of het een heroïsche namiddag werd?!

21 obstakels moesten de 2000 deelnemers op en rond het imposante Fort Napoleon overwinnen en dat kon alleen door intensief en onbaatzuchtig samen te werken. Te beginnen bij de Rafts, een nieuwe spectaculaire proef van de Neptunus Run. Met raftboten moesten de deelnemers in groepjes van 10 al peddelend 200 meter overbruggen en aanmeren aan een ponton.

Daarna begon een loop-, klim- en springtocht van 10 km met proeven met ronkende namen als The Floor is Lava, de Firetower, Angel Falls, Monkey Island en A Touch of Neptunus. Klinkt plezierig en uitdagend en dat was het ook! Maar een beetje held is uiteraard van geen kleintje vervaard en laat zich niet afschrikken door de obstakels en de weerselementen.

We spotten zowaar enkele deelnemers die het in deze toch niet bepaald zomerse temperaturen – al bleef het droog in Oostende en scheen de zon zelfs – aandurfden om in ontbloot bovenlijf de tocht aan te vatten en er waren er ook een handvol die zich op goddelijke wijze als Neptunus hadden uitgedost. De KBC Spartacus Series is niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor de toeschouwers en supporters een genot om mee te maken!

Half december zal de kalender van de KBC Spartacus Series 2019 bekendgemaakt worden. Dit jaar waren er liefst 500 deelnemers – te herkennen aan de exclusieve Spartacus-sporttas die ze bij het begin van het seizoen in Boom mochten ontvangen – die aan alle zes de manches deelgenomen hebben. Echte Spartacus Heroes dus! Zij kregen daarvoor in Oostende ook nog een dubbel en dik verdiende extra medaille.