Ongeveer 3300 sportievelingen hebben deelgenomen aan de vierde editie van de DH Brussels Urban Trail, een onderdeel van de Keytrade Bank Urban Trail Series.

Niet minder dan 19 locaties op het parcours, waaronder een flink aantal in de Europese wijk, zetten hun deuren open voor de deelnemers, die zich mochten verheugen op een onvergetelijke loop- of wandelervaring van 7 of 11 km.

Start en finish van de DH Brussels Urban TrailĀ® bevonden zich op het Spanjeplein, aan de bekende Galerie Horta. Ideale omstandigheden en iedereen was goed gezind en tevreden over het gewijzigde parcours.

De trajecten liepen dwars door de Europese wijk en gaven de deelnemers een unieke inkijk in het Huis van de Europese Geschiedenis en in Station Europa, het informatiepunt van het Europees Parlement. Ook de moeite waard was de passage langs een stukje Berlijnse Muur dat sinds 2014 een plaats gekregen heeft in het Leopoldpark, nabij de bezoekersingang van het Europees Parlement. Exclusief voor de deelnemers aan de 11 km was er ook nog een passage door het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijsgeschiedenis.

Er was ook een Keytrade Bank activatie voor de durvers onder de deelnemers. Die kregen de keuze om van een opblaasbare constructie te springen. Van wie sprong, werd een foto genomen die de deelnemers ‘s avonds via levededurvers.be kunnen opzoeken.

De volgende Urban Trail is op 21 oktober in Mons/Bergen en de inschrijven zijn al geopend.