Michael Matthews heeft de zevende en laatste rit in de Binckbank Tour gewonnen. Hij toonde zich de beste op de Vesten in Geraardsbergen. Een sterke Mohoric hield nipt stand en pakt de eindzege.

De eerste Primus Checkpoint Sprint ging naar Elmar Reinders voor Dries De Bondt waardoor die eerste zijn leidersplaats in de Strijdlust verstevigde. Na ongeveer 30 kilometer kwam de eerste ontsnapping tot stand met 5 renners: Francisco Ventoso (BMC), Andrey Grivko (Astana), Tom Scully (Education First-Drapac), Scott Thwaites (Dimension Data) en Jan Willem Van Schip (Roompot-Nederlandse Loterij). Het vijftal pakte ongeveer een minuut, maar werd een twintigtal kilometer verder opnieuw ingerekend.

Laurens De Vreese (AST), Dylan Groenewegen (TLJ), Markel Irizar (TFS), Jonas Rickaert (SVB), Elmar Reinders (RNL), Guillaume Van Keirsbulck (WGG) en Ludwig De Winter (WVA) vormden de tweede vluchtersgroep van de dag. Hun maximale voorsprong bedroeg 4’40”. Bij de tweede passage op de Muur plaatste Van Keirsbulck een aanval, alleen Irizar en Rickaert konden enigszins in de buurt blijven, maar werden opgeslokt door een achtervolgend groepje onder impuls van Wellens.

Op 30 km van de streep kwamen Martens en Rickaert aansluiten bij Van Keirsbulck. Valgren was door materiaalpech weggevallen bij dit tweetal. Op de Muur ging Martens ervan door, maar vlak voor de Binck Gouden Kilometer besloten Wellens en Naesen in het offensief te gaan. Ze reden naar de kop van de koers en verdeelden respectievelijk 7 en 8 seconden bonificatie. Naesen zette door en liet Wellens achter.  De leidersplaats van de Sloveen Mohoric werd heel de dag bestookt, maar hij bood stevig weerwerk.

Op 6 km van de finish bij de laatste passage op de Denderoordberg was Stybar de eerste die Naesen kon bijhalen. Een uitgedund groepje reed vervolgens naar de finish. Van Avermaet zette als eerste aan op de Vesten, maar Matthews counterde hem uitstekend en won de rit. Mohoric had het moeilijk, maar hield uiteindelijk stand met 5 seconden voorsprong in het algemene klassement. Stybar pakte in extremis nog de rode puntentrui af van Ewan.