Xavier Malisse is de winnaar van de ATP Champions Tour in Brussel. In een bijzonder spannende finale van de eerste editie van de BNP Paribas Fortis Champions versloeg de West-Vlaming de Austaliër Mark Philippoussis in drie sets.

De toeschouwers in de stijlvolle en gezellige David Lloyd Club in Brussel kregen een fantastische finale voorgeschoteld tussen de X-Man en de Scud. De eerste set draaide uit op een tiebreak, waarin Philippoussis met 7/5 aan het langste eind trok. Ook set 2 was erg gelijkopgaand. Bij 5-4 voor Malisse moest Philippoussis serveren om in de set te blijven, maar Malisse forceerde een break en pakte zo de set met 6-4.

Een zogenaamde supertiebreak, naar 10 gewonnen punten, moest de beslissing brengen in het duel tussen de voormalige nummer 19 (Malisse) en nummer 8 (Philippoussis) van de wereld. De Australiër vuurde enkele van zijn gevreesde kanonskogels af en nam in een mum van tijd een 6-0 voorsprong. De match leek gespeeld, maar Malisse knokte terug en kreeg bij 9-8 een eerste matchpunt. Philippoussis sloeg een dubbele fout en daarmee was het pleit beslecht.

Game, set and match Malisse na een schitterende finale waarvan de toeschouwers ruim anderhalf uur met volle teugen hebben genoten!

McEnroe en Clijsters… een winnende combinatie!        

Na de finale van de ATP Champions Tour tussen Malisse en Philippoussis volgde nog een leuk toetje voor de toeschouwers op de BNP Paribas Fortis Champions. De eerste editie van het driedaagse tornooi werd afgesloten met een spetterende dubbelmatch John McEnroe/Kim Clijsters versus Henri Leconte/Dominique Monami.

John McEnroe: ex-nummer 1 van de wereld in enkel en dubbel, winnaar van 7 grandslimtitels in het enkelspel en 9 in het dubbelspel. Kim Clijsters: ex-nummer 1 van de wereld in enkel en dubbel, winnaar van 3 grandslamtornooien in het enkelspel en 2 in het dubbelspel. Die twee tennislegendes samen op de baan… dat zou vuurwerk opleveren en dat deed het ook! Maar ook Dominique Monami (ex-nummer 9 van de wereld) en Henri Leconte (ex-nummer 5) droegen uiteraad bij aan het spektakel.

Leconte is een geboren entertainer die als geen ander het publiek weet te bespelen. Met zijn expressieve mimiek zou hij zo in een komische film kunnen meespelen. Het publiek genoot van de tennisfratsen en de tennishoogstandjes die de vier spelers tentoonspreidden.  Na ruim een uur topentertainment/toptennis serveerde McEnroe de match uit met een ace: 6-2, 6-3. McEnroe/Clijsters… een winnende combinatie!