Meer dan 2300 sportievelingen hebben op pinkstermaandag genoten van de derde editie van de Hasselt Urban Trail®, het derde event van de Keytrade Bank Urban Trail Series 2018. Naast uiteraard lopen en wandelen kon er ook gejumpt en gegolfd worden in Hasselt…

De deelnemers aan de derde Hasselt Urban Trail® konden kiezen voor een traject van 7,6 of 12,3 km langs en door tal van historische en verrassende locaties die de Hoofdstad van de Smaak te bieden heeft. Het gros onder hen koos ervoor om al lopend op ontdekking te gaan, maar een wandeltocht behoorde ook tot de mogelijkheden. Iedereen kon op eigen tempo genieten van al het fraais dat Hasselt te bieden heeft.

Het jenevermuseum, discotheek Versuz, de Ethias Arena en de showroom van Lambrechts badkamers en verwarming waren enkele van de vaste waarden op het parcours. Nieuw waren onder andere het binnenzwembad van Kapermolen, Laser3000 en het oud justitiehuis. De passage door de prachtige Japanse Tuin, waar een djembegroepje voor opzwepende ritmes zorgde, en Jumpsquare (hét grootste trampolinepark van België) vielen ook in de smaak.

Lopen, wandelen, jumpen,… en ook golfen op de Hasselt Urban Trail®.  Alle deelnemers mochten immers een balletje komen putten op de puttinggreen van Flanders Nippon Golf- & Businessclub. De lopers en wandelaars van de 12,3 km breiden daar ook nog een passage door door de TVL nieuwsstudio en de studio van Radio 2 Limburg aan vast. Finishen deed iedereen in de Uhasselt (Oude gevangenis). Daar werden de deelnemers naar goede gewoonte getrakteerd op een heerlijk ontbijt, aangeboden door Delhaize.

De volgende afspraak in de Keytrade Bank Urban Trail Series is de DH Brussels Urban Trail op zondag 24 juni.