Bryan Coquard heeft in Tongeren de slotrit van de Baloise Belgium Tour gewonnen. De Fransman haalde het voor zijn landgenoot Christophe Laporte en Roy Jans. Jens Keukeleire schreef voor de tweede keer het eindklassement op zijn naam.

De traditionele vlucht van de dag kleurde in de slotrit van de Baloise Belgium Tour helemaal Belgisch. Veldrijder Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) kreeg tussen Landen en Tongeren het gezelschap van Kevin Van Melsen (Wanty-Groupe Gobert), Jonas Rickaert (Sport Vlaanderen-Baloise), Kenny Molly (Nationale Selectie) en Timothy Stevens (Cibel-Cebon). Het kwintet verzamelde een maximale voorsprong van 4:30.

In de finale probeerde Andriy Grivko nog een bommetje te droppen. De Oekraïner, vijfde in de eindstand, kreeg Daan Soete mee in zijn spoor, maar kreeg geen speelruimte van Lotto-Soudal. De ploeg van Herman Frison rekende naast de eindzege van Jens Keukeleire ook nog op een sprintoverwinning van André Greipel in de slotrit.

De voorbereiding op de sprint was perfect, maar de Duitser viel op 200 meter van de streep helemaal stil. De Fransman Christophe Laporte, woensdag nog de primus in de tijdrit, leek even op weg naar een tweede ritzege in drie dagen, maar werd in het slot nog gedemonteerd door Bryan Coquard. Roy Jans sprintte voor eigen volk naar de derde plaats.

EINDZEGE KEUKELEIRE KOMT NIET MEER IN GEVAAR

De aanval van Andriy Grivko was een moedige poging om het klassement nog door elkaar te schudden, maar de eindzege van Jens Keukeleire kwam op de slotdag niet meer in gevaar. Op het eindpodium in Tongeren werd hij geflankeerd door ploegmaat Jelle Vanendert en Dion Smith, die door het uitvallen van Anthony Turgis nog een plaatsje kon opschuiven.

Met de rode trui van Greipel haalde Lotto-Soudal ook het puntenklassement binnen. Thomas Sprengers verzekerde zich van de eindzege in het Primus Strijdlusklassement.