In Brussel heeft zondag de Eddy Merckx Classic plaatsgevonden, dat is de vierde tocht binnen de Continental Cycling Heroes Tour.

De talrijk opgekomen fietsers kregen een ideaal weertje voorgeschoteld: droog en af en toe kwam de zon een beetje piepen. De deelnemers konden kiezen uit drie afstanden: 83, 113 of 153 km. Eddy Merckx zelf startte om 9u samen met een groot peloton voor de 83 km.

De Heizel in Brussel was de start- en aankomstlocatie voor de tweede editie van de Eddy Merckx Classic. Wie voor de langste afstand koos, kreeg zelfs de Muur van Geraardsbergen voorgeschoteld.

De waarborg die je betaalde voor je kaderplaatje kreeg je terug wanneer je bij je aankomst het kaderplaatje inleverde of kon je inruilen voor een leuke T-shirt of een 6D Sports Nutrition pakket.

Dankzij de ultimate bikefitting experience kon je langsgaan bij EnergyLab in de Continental booth voor een comfortabele positie op de fiets. Daar was ook de mogelijkheid om nog even rustig los te fietsen met de Zwift actie en elke gereden virtuele kilometer bracht geld in het laatje van ons goede doel: Duchenne Parent Project Belgiƫ.

Achteraf kon iedereen gezellig blijven hangen met een frisse Kwaremont en het BK wielrennen live volgen op het grote scherm.

De Eddy Merckx Classic was de voorlaatste afspraak in de Continental Cycling Heroes Tour. De afsluiter is de Sven Nys Classic op zaterdag 1 september in Baal.