In het Meetjesland heeft zondag de Volvo Cycling Classic plaatsgevonden, onderdeel van Proximus Cycling Challenge. Dat gebeurde in ideale omstandigheden onder een stralend zonnetje.

De 2.500 deelnemers konden kiezen uit 6 afstanden: 25 km familietocht, 45, 60, 90, 120 en 150 km. Ongeveer 1.000 vrouwen sloten aan bij het Grootste Vrouwenpeloton. De dames werden verwend met koffie en gebak, een glaasje bubbels, een deugddoende massage en bike yoga.

Bij de 1.500 overige deelnemers was 90 km veruit de meest populaire afstand. De site van Volvo Car Gent vormde het decor van een aangename fietstocht over biljartvlakke wegen in het Meetjesland. De kortere routes maakten een lus langs onder andere het Provinciaal Domein Puyenbroeck. Tijdens de langere routes zetten we via Zelzate en Kaprijke koers naar onze noorderburen.

Op de vele jaagpaden en dijken konden de snelle benen getest worden. Bovendien kon je onderweg genieten van een prachtig uitzicht langs het water. Volvo opende z’n deuren zodat iedereen die wou de kans kreeg om een kijkje te nemen achter de schermen van deze autoproducent.