De Fintro Stadsloop De Gentenaar lokte voor de 38ste editie 3500 deelnemers naar het prachtige centrum van Gent.

Op het mooie parcours langs de verschillende bekende punten in Gent werden de lopers en wandelaars vergezeld van een leuk lentezonnetje. De sfeer werd er dus nog gezelliger op.

Een leuke teambuildingactiviteit vond plaats op de CM DuoRun, waar zestig duo’s het tegen elkaar opnamen op vijf kilometer. Daarbij werden ze geketend aan elkaar om zo goed mogelijk te leren samenwerken tijdens de inspanning. Eén van de andere leuke teambuildings organiseerde Adecco. Zij werkten met een grote delegatie van Win4You samen de tien kilometer af.

Competitief waren de drie grote favorieten alvast op de afspraak op de 10 kilometer. Alexander Diaz Rodriguez verlengde zijn titel, Simon Mestdagh werd opnieuw tweede en Nico Algoet derde. De 5 kilometer was een prooi voor Bert Misplon, Riken Ost en Steve van Damme mochten mee het podium op. De snelste vrouw op de 5 kilometer was Elke De Vreese voor Ineke Cassiman en Esther Verhaeghen. Op de langste afstand was Gwendolin Deyne de snelste. Annelies Deketelaere en Lore Tack waren nummer twee en drie.

De volgende grote loopwedstrijd in het Gentse is de Runners’ lab midzomernachtrun op 22 juni. Dit jaar op vrijdagavond zodat iedereen zaterdag onze Rode Duivels kan aanmoedigen! De deelnemers kunnen opnieuw kiezen tussen drie afstanden: 5 km, 10 km of 15 km. Loop ‘s avonds door het feeërieke Gent en geniet achteraf van de afterparty!