Op zaterdag 25 augustus werd de achtste editie van Fintro Dwars door Turnhout gelopen. Het was een prachtige sportieve afsluiter van de zomervakantie, door het hartje van Turnhout.

De weergoden waren het event aanvankelijk niet gunstig gezind, maar vlak voor de start van de Chiquita Kids Run klaarde de hemel dan toch op. Nadien was het de beurt aan de deelnemers van de 5 en 11 km. Onder hen ook oriƫntatieloper Yannick Michiels, die net als zijn medelopers een vernieuwd parcours voorgeschoteld kreeg.

Zo werd de smalle passage door de Hofpoort uit de omloop geschrapt, maar liep het traject deze keer wel door het Begijnhof. Het startpunt lag op de Grote Markt en alle deelnemers kwamen uiteindelijk aan op de Kasteeldreef.

Naar traditie werd ook deze keer gelopen voor het goede doel. De Belgische Paralympische beweging wil de sport toegankelijker maken en bouwt een integratieproject uit met de valide sportfederaties.

Met Fintro Dwars door Turnhout kregen we een geweldige sportieve afsluiter van een aangename zomervakantie. Op 9 september staat het volgende event van de Fintro Running Tour op het programma. Dan is Namen het toneel voor de Fintro Jogging Ville de Namur.