Ex-topzeilster Evi Van Acker gaat vanaf vandaag aan de slag bij Energy Lab om werknemers fitter en gezonder te maken door vaker te bewegen, gezonder te eten en mentaal veerkrachtiger te worden.

Ascento, de specialist in loopbaanbegeleiding van t-groep, begeleidde haar in het vinden van een nieuwe professionele uitdaging. De zoektocht was te volgen op evidurft.be en via #evidurft op sociale media.

“Als zeilster ben ik altijd voluit voor mijn sport gegaan. Mijn drijfveer was meedraaien op het allerhoogste niveau. Mijn besluit om te stoppen met zeilen, nam ik weloverwogen op het moment dat ik aan de wereldtop stond. Stilzitten is niet aan mij besteed, dus ik besloot me professioneel te laten begeleiden in mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging”, zegt Evi. “Mijn loopbaantraject bij Ascento vond ik een ontzettend fijne ervaring. Het heeft me enorm geholpen in de zoektocht naar een nieuwe job.”

“Het is geen evidentie om na topsport de arbeidsmarkt te betreden”, zegt Hanne Exelmans van Ascento en loopbaancoach van Evi. “Dat Evi barst van talent en een doorzetter is, staat buiten kijf. Dat getuigt ook haar masterdiploma bio-ingenieur. Toch was de zoektocht naar wat Evi op professioneel vlak wil, ook voor haar niet vanzelfsprekend. Samen met haar hebben we een maattraject over enkele maanden uitgewerkt. We hebben samen haar sterktes, zwaktes, interesses en talenten afgetoetst, met als uiteindelijk doel de geknipte job voor haar te vinden. Die heeft ze gevonden bij Energy Lab.”

Duurzame projecten bij bedrijven voor gezonde werknemers uitbouwen en promoten

Energy Lab ondersteunt sporters en bedrijven om meer te bewegen. Evi zal bij Energy Lab als Client Success Manager meewerken aan het opzetten van duurzame corporate wellbeing projecten op maat van de klant. Zo zal Evi onder andere medewerkers van verzekeraar Ageas en klant bij Energy Lab aansporen om deel te nemen aan de kwarttriatlon van Lissabon die op 19 mei 2018 plaatsvindt.

“Ik kijk er erg naar uit om bij Energy Lab aan de slag te gaan. Ze hebben een visie waar ik volledig achter sta en een missie waar ik 100% in geloof: gezondheid, bewegen en voeding, dat staat heel dicht bij mij. Ik zal in mijn functie bedrijven overtuigen om te kiezen voor een duurzaam gezondheidsbeleid. Ik zal er ook meehelpen om bestaande projecten verder uit te bouwen en te optimaliseren”, aldus Evi Van Acker, Client Success Manager bij Energy Lab.

“De winnende en gedreven mindset van Evi is een absolute meerwaarde voor Energy Lab. Niet alleen is Evi de perfecte ambassadrice om het belang van meer bewegen te onderstrepen, haar enthousiasme voor gezondheid, sport en voeding werkt aanstekelijk. Ook al lijkt zeilen een solosport, de top heeft ze bereikt dankzij haar intense samenwerking in teamverband. Samen met onze projectleiders en klanten zal ze het duurzaam wellbeingaanbod voor bedrijven verder aanscherpen. Als je weet dat er een onwrikbare band bestaat tussen fysieke fitheid en mentale sterkte, is Evi de persoon bij uitstek om werkgevers te overtuigen van het belang van een gezonheidscultuur in de organisatie en om werknemers aan te sporen meer te bewegen”, verduidelijkt Kristof De Smet, CEO bij Energy Lab om resoluut te kiezen voor Evi.

Durven kiezen voor loopbaanbegeleiding

“Net zoals ik werknemers wil aanzetten om meer en beter te bewegen, wil ik ook iedereen aanraden om te durven kiezen voor een professionele loopbaanbegeleiding”, zegt Evi Van Acker. “Samen met mijn coaches van Ascento zocht en vond ik bij Energy Lab een nieuwe professionele uitdaging die perfect bij me past. Ik ben ervan overtuigd dat het een fantastisch nieuw hoofdstuk wordt.”

Evi ambassadeur voor wendbaar werk met de Ascento Talent Mobility Award

“Elke werknemer in België heeft recht op opleidingscheques die ook voor loopbaanbegeleiding ingezet kunnen worden bij een erkend opleidingsverstrekker zoals Ascento. Maar wij gaan verder dan dat en ondersteunen met de Talent Mobility-aanpak ook bedrijven om alle medewekers maximaal inzetbaar en wendbaar te maken. Dit is én blijft een belangrijke uitdaging de komende jaren. Denk aan de stijgende krapte op de arbeidsmarkt, de digitalisering, het ‘langer-werken’-motto, het belang van welzijn op het werk, de wet rond werkbaar en wendbaar werk”, zegt Geert Volders, Directeur bij Ascento. “Om het belang van wendbaar werk en veerkrachtige medewerkers te onderstrepen, organiseren we de Talent Mobility Award waar Evi het gezicht van zal zijn.”