Op Zaterdag 21 april werd voor de 10de keer de Etixx Classic georganiseerd in Nazareth. WTC de Wielervrienden Nazareth organiseert de tocht iedere twee jaar en ging onlangs een samenwerking met Peloton aan om het evenement jaarlijks te kunnen laten plaatsvinden.

De Etixx Classic is een uniek gegeven. Het parcours, met zeven verschillende afstanden waaronder twee begeleide tochten voor kinderen en een voor senioren en families, onderscheidt zich van talrijke andere evenementen. De parcoursbouwers kiezen nadrukkelijk voor ongekende hellingen en wegen in de Vlaamse Ardennen.

De grote lus van 201km bracht de deelnemers helemaal richting Doornik. Uiteindelijk zou deze terug aansluiten op de lus van 147km aan de voet van Hameau des Papins. Iedereen kon genieten van een uniek deelnamepakket, met onder meer een goodie-bag voor elke deelnemer. Aan het einde van de rit kon iedereen zijn dorst lessen met een flesje Delirium Tremens.

Naar gewoonte werd ook deze keer gereden voor een goed doel. De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden. Bij de inschrijving had iedereen de mogelijkheid om 5, 10 of 15 euro te doneren.