De Driedaagse wordt dit jaar herleid tot twee dagen koers. Organisatoren Golazo en KVC Panne Sportief passen het oorspronkelijke plan aan na feedback van de ploegen en kunnen op deze manier de wedstrijden op woensdag en donderdag aantrekkelijker maken.

De Sprint Challenge die op dinsdag gepland was en de Driedaagse zou openen, vervalt dus. Er blijkt totnogtoe te weinig interesse bij de ploegen voor dit nieuwe concept. De wielerfan heeft in het volle Vlaamse voorjaar geen baat bij een wedstrijddag waarop de belangrijke ploegen en renners uit het peloton ontbreken.

Met het oog op de toekomst van de Driedaagse koos de organisatie er bewust voor om een nieuwe richting in te slaan. Drie dagen na elkaar koersen werd voor ploegen en renners steeds minder evident in het drukke voorjaar. Er werd daarom gekozen voor een sterke wedstrijd in lijn voor zowel mannen (op woendag) als vrouwen (op donderdag). Als opwarming daarvoor zou de eerste dag een Sprint Challenge over een kortere afstand worden gehouden.

“We speelden met het vernieuwde concept voor de Driedaagse in op de vraag vanuit de wielerwereld naar innovatie”, aldus Nick Van Den Bosch van Golazo. “Maar als blijkt dat er bij de ploegen nog te weinig animo voor is, moet je durven de knoop doorhakken en die Sprint Challenge schrappen.”

“Het zal de wedstrijden op woensdag en donderdag bovendien alleen maar ten goede komen”, voegt Bruno Dequeecker van KVC Panne Sportief toe. “Uiteindelijk is dat altijd onze betrachting geweest voor de komende jaren: zowel voor mannen als vrouwen een sterke WorldTour-wedstrijd die op zich staat en de opener vormt van de Vlaamse Wielerweek.”