2.500 Belgen bedwongen afgelopen weekend al fietsend, lopend of wandelend de Vogezen. De zesde editie van Climbing for Life in Gérardmer was een voltreffer, niet in het minst voor de twaalf deelnemers van Team Climbing For Life Diabetes voor wie dit evenement een mijlpaal was in hun leven.

Climbing for Life is al langer een ideaal weekenduitje voor wie graag fietst of loopt in een mooie en inspirerende omgeving, Gérardmer is bovendien niet ver voor wie in België woont. De stralende zon maakte het driedaagse evenement helemaal compleet. De ruim 2500 deelnemers genoten van de diverse fiets- loop en wandeltochten op pittige en uitdagende parcours.

Team Climbing for Life Diabetes

Climbing for Life is meer dan een recreatief beweegevenement. Het is een campagne rond diabetes en de preventie ervan. Beweging is immers een krachtig middel in zowel de behandeling als de preventie van diabetes! Ook dit keer toonden diverse deelnemers met type 1 of type 2 diabetes aan dat sportieve prestaties – mits de nodige medische begeleiding – perfect haalbaar zijn voor hen.

Het voltallige Team Climbing for Life Diabetes haalde op eigen kracht de finish van de fietstochten. Twee dagen op rij overwonnen ze telkens tussen de 50 en 140 km met flink wat hoogtemeters. De 12 leden van het team, elk met diabetes Type 1 of Type 2, werden in de aanloop naar het event gedurende 6 maanden begeleid door een medisch team van de Diabetes Liga, ABD en Energy Lab. Zij brengen met hun acties diabetes onder de aandacht en willen ook anderen inspireren met hun verhaal. Team Diabetes werd sportief ondersteund door peters Johan Museeuw en Etienne De Wilde.

Bovendien worden via het evenement fondsen geworven om initiatieven rond diabetes te ondersteunen. Climbing for Life kon dit jaar maar liefst 130.285 euro overmaken aan de Diabetes Liga en de Association Belge du Diabète (ABD) die diverse projecten rond diabetes en preventie uitwerken.

Volgend jaar komt er opnieuw een editie van Climbing For Life. De exacte datum en locatie worden nog deze maand bekendgemaakt.