De Dwars door Vlaanderen Cyclo selecteerde zaterdagvoormiddag het kaf van het flandrien-koren. De derde manche van de Etixx Classics Tour was er eentje voor de doorzetters door de ijskoude omstandigheden.

Bij de start ‘s ochtends zakte de temperatuur tot -3, rond 9u kreeg Waregem zelfs af te rekenen met een sneeuwbui. Het stopte de fietsliefhebbers niet. Velen onder hen maalden deze voormiddag hun kilometers plichtbewust af in de koude, omdat ze die nodig hebben om binnen enkele weken de grote afstand voor de We Ride Flanders te bedwingen. Gelukkig was er gratis koffie voorzien om een beetje troost en warmte te geven.

De deelnemers mochten onder meer dezelfde vernieuwde finale langs Nokereberg en de Herlegemstraat berijden die de profs binnenkort zullen afwerken, terwijl ze ondertussen wel al heuvels als de Taaienberg, Kortekeer, Mariaborrestraat en Kruisberg achter de rug hadden.

Dwars Door Vlaanderen Cyclo toonde ook het goede hart van veel deelnemers. Bij de inschrijving had men de mogelijkheid om 5,10 of 15? te doneren voor vzw Stop Darmkanker. De vzw wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen.

Zaterdag 24 maart kan de wielerliefhebber zich opmaken voor de volgende manche in de Etixx Classics Tour: de Gent-Wevelgem Cyclo vanuit Wevelgem. Men kan kiezen tussen afstanden 60 km – 91 km – 136 km – 215 km.