In Knokke vond dinsdag de derde manche van de Fintro Running Tour plaats. Ongeveer 3.000 deelnemers stonden aan de start van de Fintro Knokke 10k.

Knokke is de kick-off van dé loopmaand van de Fintro Running Tour, want in mei staan maar liefst 4 events op de kalender. Het was prachtig weer en dat zorgde voor ideale loopomstandigheden aan de kust.

Op de 10km bij de mannen wisten vier lopers zich af te scheiden na een viertal kilometer. Uiteindelijk zou Alexander Diaz Rodriguez afgetekend winnen in een tijd van 30’27”. Dat was 50 seconden sneller dan nummer twee Simon Mestdagh en 1’10” dan nummer drie Mats Lunders. Bij de vrouwen ging de zege naar Kim Geypen in 35’30” voor Annelies Deketelaere in 36’19” en Gwendolyn De Deyne in 36’32”.

De 5 km bij de mannen was een prooi voor Kenneth Vanduyfhuys voor Thomas Dekeyser en Nicolas Arnold Vantorre. Bij de vrouwen toonde Kristel Van Maldeghem zich oppermachtig met 2’39” voorsprong op Veronique Timmermans. De derde plek ging naar Esther Verhaegen.

Voor de allerkleinsten was er de Chiquita Kids Run van 1,5 km. Ongeveer 600 kindjes namen deel waarvan een groot deel via hun school, onderverdeeld in 4 leeftijdscategorie√ęn met 4 verschillende starts. Zij konden genieten van veel randanimatie met onder meer een springkasteel.