De 15de editie van Adecco Brussels Ekiden is uitgedraaid op een mooi verjaardagsfeest. Meer dan 7.500 lopers verdeeld over ruim dertig nationaliteiten legden zaterdag met succes hun aflossingsmarathon af. Bij de vrouwen liep The Yellow Armada van Sophie Van Accom als toetje een nieuw Belgisch record.

De combinatie van een stralend najaarszonnetje en een aflossingsmarathon in en rond het Koning Boudewijnstadion: het begint een mooie traditie te worden. Net zoals de voorbije jaren werden de lopers zaterdagmiddag getrakteerd op aangenaam weertje om de sportschoenen aan te trekken.

In de Chiquita Kids Run trapten 250 kinderen de sportieve Brusselse hoogdag op gang. Om 13 uur werd op de Marathonlaan het startstschot gegeven voor de 15de editie van de Adecco Brussels Ekiden. 1.250 teams zorgden voor een opkomst van 7.500 lopers. Zes leden van elk team moesten op het heuvelachtige parcours rond de Heizelvlakte achtereenvolgens 5, 10, 5, 10, 5 en nog eens 7,195 km afleggen om de marathonafstand te vervolledigen.

Meer dan 30 nationaliteiten

De naamsbekendheid van de Adecco Brussels Ekiden wordt internationaal steeds groter. Zaterdag stonden er lopers uit meer dan dertig landen aan de start. Voor title partner Adecco kwamen de sportievelingen uit heel Europa naar de hoofdstad van Europa afgezakt. Ook voor de Europese Unie stonden er verschillende teams aan de start.

“Sport speelt een belangrijke rol in onze bedrijfsfilosofie”, zegt Nico Reeskens, CEO Country Manager The Adecco Group Belgium. “Niet alleen in BelgiĆ«, maar in elk land binnen The Adecco Group. We zijn dan ook blij dat onze internationale collega’s graag naar hier komen voor de ekiden. Het is een fantastisch evenement om onze medewerkers, klanten, relaties en uitzendkrachten te motiveren.” Leuk extraatje: de lopers van Adecco steunden met hun sportieve uitdaging ook het goede doel ‘Plan International’.

Belgisch record bij de vrouwen, vier op een rij voor Kimeli

De verjaardagstaart kreeg een mooi toetje. Bij de vrouwen liep The Yellow Armada van Sophie Van Accom een nieuw Belgisch record. Slotloopster Van Accom bereikte de finish na 2:28:49, daarmee bleef haar team ruim twee minuten onder de oude besttijd. “Super”, glunderde de 29-jarige atlete uit Oost-Vlaanderen. “Winnen op zo’n evenement als de Adecco Brussels Ekiden is altijd fantastisch. Ik hou echt van de sfeer tijdens zo’n wedstrijden in teams. De aankomst in het Koning Boudewijnstadion maakt het nog mooier.”

De overwinning bij de heren ging naar Willsports.be ProTeam van Isaac Kimeli. Hij bereikte de finish in 2:07:51 en bleef daarmee een kleine minuut boven het Belgische record. Voor Kimeli was het al de vierde zege op rij in de Adecco Brussels Ekiden.

Bedrijvenklassement

De Adecco Brussels Ekiden is een ideaal evenement als teambuilding voor bedrijven. Dat werd zaterdag opnieuw in de verf gezet met meer dan honderd deelnemende bedrijven. De zege in het bedrijvenklassement was weggelegd voor Pfizer in een tijd van 2:34:34.

De sportieve hoogdag werd afgesloten met een muzikaal feestje voor het Koning Boudewijnstadion. Partyshakerz & Sasko zorgden voor de nodige beats en ambiance.