De tweede editie van de Greg Van Avermaet Classic bracht 3400 fietsers naar het Donkmeer in Berlare.

Het parcours liep langs het favoriete trainingsparcours van de olympische kampioen. Doorheen de Vlaamse Ardennen vonden de fietsers enkele bekende en minder bekende hellingen, met in alle afstanden de Berendries, Gregs favoriete helling. Eén kenmerk hadden ze gemeen: geen kasseien. Een welgekomen cadeau na de vele kinderkopjes in het voorbije voorjaar.

Greg moest zelf spijtig genoeg afzeggen wegens teamverplichtingen in Londen, maar stuurde geregeld een berichtje om te weten hoe alles verliep. Hij zat duidelijk met zijn eigen Classic in zijn gedachten.

Met 3400 deelnemers was de Greg Van Avermaet Classic ook dit jaar een succes. Het wisselvallige weer dit weekend zorgde ervoor dat er dinsdag veel laatbeslissers opdaagden, die zagen dat het op de Dag van de Arbeid een aangenaam fietsweertje was. Nadien genoten ze van dat weer op het terras aan het Donkmeer met een frisse Kwaremontbier in de hand.

Continental voorzag als title partner weer tal van extraatjes voor de deelnemers: een ICE-sticker voor iedereen die vooraf ingeschreven was (= een sticker met naam en noodnummer), een bikefitting (dankzij Energy Lab), een leuke fotobooth en zelfs een nuttige uitleendienst met veiligheidsmaterialen voor wie ‘s morgens met zijn slaapkop iets vergeten is (vb. zijn/haar helm).

De volgende afspraak in de Continental Cycling Heroes Tour is voorzien op 24 juni. Dan verzamelen ongetwijfeld duizenden wielertoeristen aan het Koning Boudewijnstadion in Brussel voor de Eddy Merckx Classic. Inschrijvingen zijn open!