De 33ste editie van The Fintro Classic, de zevende manche van de Fintro Running Tour, lokte opnieuw heel wat mensen naar het sfeervolle centrum van Tessenderlo. Zowel op als naast het parcours.

The Classic is één van de absolute klassiekers op de loopkalender. Ieder jaar opnieuw zorgt de talrijke randanimatie en de duizenden supporters langs het parcours – voornamelijk tijdens de passage van de kermis – voor kippenvel bij de deelnemers. En dat was deze editie niet anders. 2800 deelnemers proefden van de unieke sfeer die The Classic rijk is. En dat proeven mag je bijna letterlijk nemen. Ook dit jaar zorgde de geur van frieten, hamburgers en bier voor hongerige en dorstige blikken van de deelnemers richting de kermiskramen.

TOPFAVORIETEN MAKEN HET WAAR

Geen verrassingen op het hoogste schavotje van de 10 km. Bij de mannen ging Kjell De Hondt met de zege aan de haal. De Hondt had in een tijd van 30’58” 5 seconden voorgift op Kevin Verluyten. Gerd Devos mocht als derde mee het podium op. Bij de vrouwen stond er geen maat op Els Talloen. Martine Peeters werd tweede, Karen Geysen legde beslag op de derde plaats.

Een recreatieve jogging van 4km ging de 10km vooraf. Ongeveer 300 lopertjes van de Chiquita Kids Run mochten de sportieve topavond openen.

PAK DE FLOSJ

Een leuke nieuwigheid dit jaar was ‘pak de flosj’. Net voor het doorkruisen van de kermis konden de deelnemers een ‘flosj’ grijpen die boven hun hoofden bengelden. Twintig deelnemers wonnen zo een waardebon van 25 euro geschonken door winkeldorp Tessenderlo.