De eerste toertocht van de Continental Cycling Heroes Tour was meteen een schot in de roos. De Johan Museeuw Classic bracht 2400 fietsliefhebbers op de been over het prachtige parcours.

De wielerkampioen leende zijn naam aan deze toertocht, maar Johan Museeuw was zondag zelf aanwezig op zijn eigen Classic. Hij reed in het gezelschap van een groot peloton, met onder andere Otto-Jan Ham, de tocht van 119 kilometer. Ook Eli Iserbyt, Michael en Dieter Vanthourenhout kropen op hun geliefde stalen ros in Harelbeke. Over het parcours waren de reacties lovend: ook de kenners van de Vlaamse Ardennen werden af en toe verrast met onbekende, maar pittoreske wegen.

Continental was title partner, dankzij hen waren er tal van extra’s voor de deelnemers: ICE sticker (een sticker om aan te brengen op fiets en/of helm met je naam, je land (vlagje) en je noodnummer), fietspositionering en cooling down met Zwift voor het goede doel (5 euro per gereden Zwift-kilometer gaat naar aan het goede doel Duchenne Parent Project).

Gezelligheid troef in Harelbeke, waar de organisatoren het podium van de E3 Prijs lieten staan voor de Johan Museeuw Classic. Het Kwaremontcafé van de Classic werd druk gezocht, want op dat podium werd op groot scherm Gent-Wevelgem getoond. De koers is immers heilig!

Heilig is ook de Continental Cycling Heroes Tour voor vele fietsliefhebbers. De volgende ‘processie’ vindt plaats op 29 april. Dan trekken we naar Aywaille, het heiligdom van kampioen Philippe Gilbert. Inschrijvingen voor de Philippe Gilbert Classic zijn open!