NEWS

Zonnige en geslaagde recordeditie van Primus Classic Cyclo

21/09/2019

Zaterdag heeft in Brabant de Primus Classic Cyclo plaatsgevonden, dat is de afsluiter van de Etixx Classics Tour 2019. Het was koppen lopen op een zonnige zaterdag.

De 2.200 sportievelingen konden voor de laatste keer dit seizoen de benen laten spreken op Brabantse kuitenbijters, met start en finish aan de site van Brouwerij Haacht onder de officiële aankomstboog van de Primus Classic. Na de aankomst konden de deelnemers wachten op hun collega profrenners met toppers als Van Avermaet, Sagan en Van der Poel aan de start. Een frisse Primus pint maakte de gezellige afterbike compleet.

De fietsers hadden de keuze uit vier verschillende afstanden: 24, 56, 95 en 121 km. Die laatste was de meest populaire rit. Het parcours situeerde zich tussen Leuven en Brussel, richting de Druivenstreek in en rond Overijse. Het was geen tocht voor renners met schrik van hoogtemeters. De hellingen waren maximaal een kilometer lang, maar hun stijgingspercentages maakten dat het stevige kuitenbijters waren. De Bois de Bosquet met 5,5% gemiddeld en maximaal 9% was een hindernis om naar uit te kijken.

De rit van 56 km bevatte minder klimwerk, maar wel een stevige kasseistrook over de Schoonstraat. Bovendien kwam je dan terecht in een adembenemende groene omgeving in de rand rond Brussel. De kortste afstand van 24 km was ideaal voor een rustige familietocht.

Een verzekering, seingevers, kleedkamers en douches, uitgebreide bevoorrading, technische bijstand, parcourssticker, signalisatie, medische service, koffie en een goodiebag behoorden allemaal tot het deelnamepakket en zorgde voor een aangename en leuke Primus Classic Cyclo.

Share this article

Related news

— Also read these articles