NEWS

Zonnige editie van Danilith Nokere Koerse Cyclo

18/03/2019

Drie dagen voor de profs hebben de wielertoeristen zondag Danilith Nokere Koerse Cyclo gereden, onderdeel van de Etixx Classics Tour.

Een mooie opkomst en vanuit het wedstrijddorp in Nokere vertrokken de deelnemers voor een zonnige tocht met stevig windje door de Leie- en Zwalmstreek met een serie pittige hellingen en kasseistroken. De finish was op Nokereberg, onder de offciële aankomstboog van de profwedstrijd op woensdag 20 maart.

De fietsers konden kiezen uit 4 afstanden: 157, 124, 96 (de meest populaire) en 62 km. Koos je voor de langste afstand van 157 km, dan wachtte onderweg bijna 700 hoogtemeters en 3 kasseistroken. De andere afstanden deden het met net iets minder hellingen en kasseistroken, maar de Tiegemberg, de Herlegemstraat en de Huisepontweg was geen ontkomen aan, met uiteindelijk als slot de sprint op Nokereberg, 350m lang, 5,7% gemiddeld en een steilste stuk van 7%: de ideale plek om een versnelling te plaatsen.

Seingevers op het parcours, een uitgebreide bevoorrading, technische bijstand, medische service, koffie voor de start, massage na de finish en nagenieten in het zonnetje op een après-bike terras behoorden ook allemaal tot de ingrediënten van deze geslaagde Danilith Nokere Koerse Cyclo.

Share this article

Related news

— Also read these articles