NEWS

Yaroslava Mahuchikh heeft Golazo Arena als nieuwe thuisbasis uitgekozen

01/03/2023

Yaroslava Mahuchikh bereidt zich in België voor op het nieuwe atletiekseizoen. Door de oorlog in haar thuisland Oekraïne was de beste hoogspringster van het moment op zoek naar een trainingsplek. Golazo bood haar die aan in de Golazo Arena in Heusden-Zolder, waar ze sinds begin dit jaar traint en verblijft.

Mahuchikh is de regerende wereldkampioene indoor en de zilveren medaille van het WK outdoor. Op de recentste Allianz Memorial Van Damme in Brussel was ze de ster van de avond met een knappe zege in het hoogspringen (een persoonijk record en een evenaring van het meetingrecord) en ei zo na nog een verbetering van het wereldrecord.

Sinds de oorlog in Oekraïne uitbrak, is Mahuchikh nauwelijks thuis geweest en is trainen er al helemaal geen optie. Tijdens het vorige seizoen reisde ze van de ene naar de andere meeting, maar om het seizoen 2023 goed voor te bereiden zocht ze een vaste stek. Die kreeg ze van Golazo aangereikt.

“Al bijna een jaar is het voor alle Oekraïense atleten, en dus ook voor mezelf, zeer moeilijk om goede trainingsaccomodatie te vinden”, zegt Yaroslava Mahuchikh. “We waren dan ook heel blij met het voorstel dat Golazo ons deed om de Golazo Arena te mogen gebruiken. Daar vinden we alles wat we nodig hebben voor onze trainingen. De verblijfplaats voor mij en mijn dichte entourage vlakbij de arena maakt dat we er echt een tweede thuis hebben gevonden.”

Bob Verbeeck, CEO van Golazo Groep: “Met de Golazo Arena hebben we een prachtige indoor atletiekhal in Heusden-Zolder die alle mogelijke trainingsfaciliteiten biedt, ook voor toppers als Yaroslava. We zijn dan ook erg blij dat we haar kunnen helpen en die infrastructuur ter beschikking kunnen stellen. We zorgden er ook voor dat ze met haar dichte entrourage in de onmiddellijke omgeving kan verblijven, op nauwelijks vijf minuten wandelen van de hal.”

Mahuchikh traint er sinds begin dit jaar en zal ook de rest van het voorjaar geregeld naar haar tijdelijke thuisbasis terugkeren, tussen de diverse wedstrijden en stages door. Deze week neemt ze deel van het EK indooratletiek in Istanbul.

Share this article

Related news

— Also read these articles