NEWS

X²O Badkamers Trofee verwelkomt ook Herentals en Wout Van Aert

29/10/2020

Met Herentals in de plaats van Loenhout, met naast Mathieu van der Poel ook 4x Wout Van Aert aan de start en met hetzelfde prijzengeld als in een normaal jaar. Zo gaat zaterdag op de Koppenberg de 34e editie van de X²O Badkamers Trofee van start, de eerste onder de nieuwe naamsponsor.

De Azencross in Loenhout valt dit seizoen eenmalig weg. Gezien de specifieke aard van het parcours, dat grotendeels in een dichtbevolkte dorpskern ligt en uitermate moeilijk af te sluiten is, is het niet realistisch er nu een cross te organiseren. “We hebben samen met de gemeente nog geprobeerd een alternatieve locatie te vinden binnen Wuustwezel, maar dat bleek niet mogelijk”, zegt Christophe Impens van organisator Golazo sports.

“We zijn dan snel op zoek gegaan naar een goed alternatief in de provincie Antwerpen”, vervolgt Impens. “In onze zoektocht naar een afgesloten terrein waar je volledig coronaproof een mooie cross kan organiseren, kwam Erwin Vervecken, onze coördinator cyclocross, al snel bij het Sport Vlaanderen-domein in zijn woonplaats Herentals uit. De oude skiheuvel op het domein biedt heel wat mogelijkheden. We gingen meteen met het stadsbestuur van de Stad Herentals rond de tafel zitten en zijn erg blij dat het bereid is ons te helpen.”

Deze nieuwe veldrit in de X²O Badkamers Trofee krijgt meteen ook een nieuwe datum. In Herentals zal op woensdag 23 december gecrosst worden, daar waar Loenhout op dinsdag 29 december zou plaatsgevonden hebben. Verder keert de Scheldecross in Antwerpen terug na een jaartje afwezigheid omwille van het BK. Alle andere crossen zijn dezelfde gebleven en zijn opnieuw een mix van monumenten in de cross en klassiekers-in-wording. In totaal dus acht wedstrijden, van de Koppenbergcross op 31 oktober tot en met de Brussels Universities Cross op 14 februari.

Sponsors maken volwaardig prijzengeld mogelijk

De X²O Badkamers Trofee kan vanaf dit seizoen rekenen op een nieuwe naamsponsor: X²O Badkamers. Anja Vandendriessche, Marketing Director bij X²O Badkamers over de keuze voor het veldrijden: “Net op dit vreemde en moeilijke moment willen wij ons als financieel gezond bedrijf mee inzetten om de sporthonger te helpen stillen. De spanning en ontlading bij sport werkt altijd verbindend, ook al zitten we thuis voor de buis. Net zoals we onze klanten méér badkamer willen geven, willen we de fans nu ook méér beleving en warmte geven. De link tussen cross, vuil worden en een goeie douche of een warm bad, maakt deze samenwerking nog kleurrijker.”

Peter Demets, CEO X²O Badkamers: “Als dynamisch groeibedrijf zijn we laaiend enthousiast over de sponsoring van de X²O Badkamers Trofee. Veldrijden is een sport die een breed publiek samenbrengt. Ook bij X²O Badkamers richten we ons tot iedereen met als missie ‘meer badkamer’ voor elk budget. En voeg daarbij de waarden van Golazo en er was meteen een match. Ook het totaalplaatje klopt. Want, wat doe je na een stevige rit door een modderig Vlaams veld? Juist, je springt onder de douche of in bad. Tenslotte geeft het een stevig signaal naar onze medewerkers dat we blijven bouwen aan een gezond, fris en fit bedrijf.”

“We zijn X²O Badkamers bijzonder dankbaar voor de inspanningen die ze leveren en de hele fijne manier van samenwerken”, pikt Christophe Impens in. “Ook onze andere partners wil ik toch graag even bedanken. Sommigen van hen gaan al lang mee en blijven ons ook trouw in deze moeilijke periode. We zijn blij om ook een aantal nieuwe partners te mogen verwelkomen. We betrekken onze partners ook zo goed mogelijk bij het sportieve. Soudal zet maximaal in op de vrouwen, die zullen strijden om de Soudal Ladies Trophy. Trimetal richt zich op de jeugd en we doopten het beloftenklassement om in de Trimetal Rookies Trophy.”

“We beseffen dat zeker ook van de renners dit jaar extra inspanningen worden gevraagd. We zijn dan ook echt fier te mogen zeggen dat we dankzij onze sponsors erin geslaagd zijn om als enige klassement het prijzengeld van vorig jaar aan te houden! De eindwinnaars bij de mannen en de vrouwen krijgen zelfs nog wat meer: hen wacht 30.000 euro op Valentijnsdag. In totaal bedraagt de prijzenpot van het eindklassement 145.600 euro”, aldus Impens.

Overal de volledige top aan de start, ook 4x Wout en Mathieu

De allerbeste cyclocrossers van het moment zullen aan de start verschijnen van de X2O Badkamers Trofee, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Wout Van Aert is zijn winterplanning nog aan het afronden, maar zal in elk geval in vier manches van de X2O Badkamers Trofee starten. Kortrijk wordt zijn eerste cross deze winter, daarna zal hij er bij zijn in Herentals, Baal en Hamme. Ook Mathieu van der Poel zal vier van de acht manches rijden. Voor het eindklassement wordt het uitkijken naar uittredend winnaar Eli Iserbyt, Belgisch kampioen Laurens Sweeck, Toon Aerts en Lars van der Haar.

Bij de vrouwen zal in zowat elke Soudal Ladies Trophy de brede top aan de start komen. Denk maar aan de sterke Nederlandse armada met Annemarie Worst, Lucinda Brand, Yara Kastelijn en uiteraard ook wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado, de eindwinnares van vorig jaar. Maar ook Sanne Cant, zesvoudig winnares van het eindklassement en drievoudig wereldkampioene, tekent present.

Bij de beloften wordt het uitkijken naar Thibau Nys, die in principe elke manche van de X2O Badkamers Trofee zal rijden. De jonge Nys mikt voluit op de eindzege in de Trimetal Rookies Trophy.

Alle wedstrijden van de X2O Badkamers Trofee worden tot nader order met gesloten deuren georganiseerd, dus zonder publiek. Elke manche wordt wel live uitgezonden op VRT in Sporza, zowel de strijd bij de vrouwen elite als bij de mannen elite. Daarnaast zullen ook Eurosport Nederland en Frankrijk én Global Cycling Network (GCN) de acht wedstrijden live brengen.

Zaterdag Koppenbergcross Oudenaarde

Het wegpeloton is nog maar net weg uit de Vlaamse Ardennen en daar is de cross al! Op de flanken van de Koppenberg – waar Eli Iserbyt en Yara Kastelijn vorig jaar met de overwinning aan de haal gingen – wordt zaterdag de eerste manche van de X2O Badkamers Trofee betwist. Met weliswaar alleen de elite mannen en elite vrouwen aan de start.

De door de federale en Vlaamse overheid uitgevaardigde coronamaatregelen laten professionele sportwedstrijden toe, weliswaar zonder publiek. Niet-professionele sportwedstrijden zijn niet toegelaten. Bijgevolg zullen de crossen voor junioren en beloften niet kunnen doorgaan zaterdag. Ook de dames junioren, die normaal gezien samen met de dames elite zouden starten, kunnen niet crossen zaterdag.

Programma X20 Badkamers Trofee 2020-2021:
• za 31/10 Koppenbergcross Oudenaarde
• za 28/11 CAPS Urban Cross Kortrijk
• za 12/12 Scheldecross Antwerpen
• woe 23/12 Herentals Cross
• vr 01/01 Grote Prijs Sven Nys Baal
• za 23/01 Flandriencross Hamme
• zo 07/02 Krawatencross Lille
• zo 14/02 Brussels Universities Cross

Info: www.X2Obadkamerstrofee.be

Share this article

Related news

— Also read these articles