NEWS

Wout van Aert kiest Exact Cross in Essen als opener van zijn veldritseizoen

14/11/2023

De Exact Cross in Essen op 9 december wordt de eerste cross van het seizoen 2023-2024 waarin veldritfans Wout van Aert aan het werk zullen kunnen zien. Na Essen zal van Aert nog in vier andere crossen van Golazo zijn opwachting maken komende winter.

Van Aert heeft zijn exacte crossplanning klaar. Het is een beperkt programma met minder dan tien crossen. Starten doet hij dus met de Exact Cross in Essen op zaterdag 9 december.

Op vrijdag 22 december komt de renner van Jumbo-Visma naar de Zilvermeercross in Mol, ook een Exact Cross. Op woensdag 27 december rijdt van Aert de cyclocross van Zolder, die ook door Golazo georganiseerd wordt en deel uitmaakt van de Telenet Superprestige. Van Aert is viervoudig winnaar in zowel Essen, Mol als Zolder.

Op maandag 1 januari duikt van Aert het nieuwe jaar in met de GP Sven Nys in Baal, een cross die de 29-jarige Kempenaar al drie keer wist te winnen. Op donderdag 4 januari tot slot klieft van Aert door het zand in de Vlaamse Duinencross in Koksijde. Deze veldritklassieker staat al twee keer op het palmares van van Aert en maakt net als de GP Sven Nys deel uit van de X²O Badkamerstrofee van Golazo.

Zowel in Mol, Baal als Koksijde tekent ook Mathieu van der Poel present en mogen de fans zich dus verheugen op hopelijk alweer heerlijke duels op het scherp van de snee tussen van Aert en de wereldkampioen uit Nederland.

Programma Wout van Aert in Golazo-crossen:

Share this article

Related news

— Also read these articles