NEWS

We Ride Flanders op zaterdag 18 september 2021

11/02/2021

We Ride Flanders, de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen, zal in 2021 uitzonderlijk in september georganiseerd worden. Door de aanhoudende coronapandemie is het immers niet realistisch om dit voorjaar al een recreatief evenement van deze omvang op de agenda te zetten. We Ride Flanders wordt daarom doorgeschoven van 3 april naar 18 september, de dag voor het WK wielrennen een week lang neerstrijkt op Vlaamse bodem.

De profs rijden dit jaar op zondag 4 april hun Ronde van Vlaanderen. De traditie wil dat dankzij We Ride Flanders daags voordien duizenden wielertoeristen uit binnen- en buitenland over het parcours mogen dokkeren en het ultieme flandriengevoel kunnen ervaren. Maar corona gooit roet in het eten.

“De realiteit en gesprekken met de verschillende overheden leren ons dat we begin april geen groot recreatief evenement kunnen organiseren”, zegt Carl Vansteenkiste van Peloton. “Na de zomervakantie is er wel perspectief. We schuiven We Ride Flanders daarom door naar zaterdag 18 september. We willen als organisatie ervoor zorgen dat onze deelnemers op een ‘veilige’ manier kunnen deelnemen en dat ze zich goed kunnen voorbereiden.”

“We Ride Flanders 2021 wordt hoe dan ook een tocht met dezelfde iconische hellingen en bekende kasseistroken van in het voorjaar en we zullen deze ‘speciale editie’ samen met onze partners organiseren met dezelfde passie zoals altijd”, benadrukt Vansteenkiste. “Graag – als ook dat veilig kan – met supporters langs de kant van de weg om er opnieuw één groot wielerfeest van te maken. En hopelijk met een zonnig tintje, want half september hangt de zomer nog in de lucht. Dé kans om de Ronde eens in korte mouwen te rijden!”

Peter Wouters, schepen voor sport van de stad Antwerpen: “Nog even verdapperen en dan rijden we dat vermaledijde virus tegen het najaar definitief uit het wiel. De stad Antwerpen hoopt tegen dan alle sportievelingen te inspireren, stimuleren en verbinden met een goedgevulde sportevenementenkalender. 18 september zal snel in het rood aangekruist staan in de agenda van menig wielertoerist uit binnen- en buitenland. Als trotste uitvalsbasis van de Ronde van Vlaanderen en uiteraard als startplaats van We Ride Flanders kijkt de stad Antwerpen ernaar uit om duizenden gepassioneerde fietsers te ontvangen. Uitzonderlijk niet daags voor Vlaanderens Mooiste, maar exact één week voor de strijd om de regenboogtruien losbarst in Antwerpen. De wielertoeristen krijgen de kans om zich na al die intensieve en noodgedwongen vaak eenzame trainingsarbeid eindelijk nog eens als ware profs en flandriens te laten meezuigen in een peloton.”

“Wij steunen de beslissing ten volle”, vult burgemeester van Oudenaarde Marnic De Meulemeester aan. “Het lijkt ons beter geen evenement neer te zetten waarbij de veiligheid niet gegarandeerd kan worden en eerder te focussen op een volwaardige en veilige editie in september. Iedereen die reeds komen fietsen is in de streek van De Ronde weet waarom dit het geliefkoosde terrein is van duizenden wielertoeristen. En wij zullen er dan opnieuw alles aan doen om hen hier welkom te heten”.

INSCHRIJVINGEN

Deelnemers aan We Ride Flanders hebben de keuze uit vier tochten. De 74, 142 en 177 km hebben Oudenaarde als start- en aankomstplaats. Ook de 235 km finisht in Oudenaarde, maar vertrekt vanuit Antwerpen. Mythische hellingen als de Koppenberg, de Oude Kwaremont en de Paterberg liggen op het traject van alle vier de afstanden. Alle ingeschreven deelnemers van 2020 – toen We Ride Flanders wegens corona niet kon doorgaan – worden persoonlijk verwittigd en hebben automatisch recht op een startbewijs voor 18 september 2021 of voor de voor het voorjaar van 2022 geplande ‘reguliere’ editie van We Ride Flanders.

www.werideflanders.com

Share this article

Related news

— Also read these articles