NEWS

Voortaan is het de X²O Badkamers Trofee

19/10/2020

Vanaf dit seizoen spreken we van de X²O Badkamers Trofee. De badkamerspecialist verleent zijn naam aan het regelmatigheidscriterium in de cross dat elk jaar acht topveldritten bundelt en op zaterdag 31 oktober van start gaat met de Koppenbergcross in Oudenaarde.

“We zijn heel verheugd dat X²O Badkamers instapt als nieuwe naamsponsor, zeker in tijden waarbij dit niet evident is”, zegt Christophe Impens, namens Golazo. “X²O Badkamers en Golazo hebben elkaar letterlijk vorige week leren kennen en er was onmiddellijk een klik tussen onze mooie cyclocrosskalender en het DNA van X²O Badkamers. X²O Badkamers kan zich helemaal vinden in de waarden en de uitstraling van het veldrijden en onze organisatie. We duiken graag met hen het bad in.”

Peter Demets, CEO van X²O Badkamers: “Als dynamisch groeibedrijf zijn we laaiend enthousiast over de sponsoring van de X²O Badkamers Trofee. Veldrijden is een sport die een breed publiek samenbrengt. Ook bij X²O Badkamers richten we ons tot iedereen met als missie ‘meer badkamer’ voor elk budget. En voeg daarbij de waarden van Golazo en er was meteen een match. Ook het totaalplaatje klopt. Want, wat doe je na een stevige rit door een modderig Vlaams veld? Juist, je springt onder de douche of in bad. Tenslotte geeft het een stevig signaal naar onze medewerkers dat we blijven bouwen aan een gezond, fris en fit bedrijf.”

Ook dit seizoen bestaat de X²O Badkamers Trofee uit acht wedstrijden, van de Koppenbergcross op 31 oktober t.e.m. de Brussels Universities Cyclocross op 14 februari. De allerbeste cyclocrossers van het moment zullen aan de start verschijnen van de X²O Badkamers Trofee, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Mathieu van der Poel zal vier van de acht manches rijden, precies die crossen die in zijn korte winterprogramma passen. Bij de beloften wordt het uitkijken naar Thibau Nys, die in principe elke X²O Badkamers Trofee cross rijdt. Vorig jaar won Ceylin del Carmen Alvarado het eindklassement bij de vrouwen elite, Eli Iserbyt bij de mannen elite.

PROGRAMMA X²O BADKAMERS TROFEE 2020-2021:
– Za 31/10 Koppenbergcross Oudenaarde
– za 28/11 CAPS Urban Cross Kortrijk
– za 12/12 Scheldecross Antwerpen
– di 29/12 Azencross Loenhout
– vr 01/01 Grote Prijs Sven Nys Baal
– za 23/01 Flandriencross Hamme
– zo 07/02 Krawatencross Lille
– zo 14/02 Brussels Universities Cyclocross

Alle wedstrijden van de X²O Badkamers Trofee worden live uitgezonden op VRT in Sporza. Daarnaast zullen ook Eurosport Nederland en Frankrijk én Global Cycling Network (GCN) de 8 wedstrijden live brengen.

Share this article

Related news

— Also read these articles