NEWS

Van der Poel pakt 8ste zege van het seizoen in Kortrijk

30/11/2019

Mathieu van der Poel blijft de overwinningen opstapelen. De Nederlander was ook de beste in de gloednieuwe en attractieve CAPS Urban Cross in Kortrijk, de derde manche van de DVV Verzekeringen Trofee.

Van der Poel nam de beste start en ook Eli Iserbyt was goed weg. Toon Aerts moest meteen achtervolgen. Na de eerste ronde lag de wereldkampioen slechts in 7de positie, maar hij maakte wel deel uit van de kopgroep. Van Kessel trok door en kreeg enkele kompanen mee, van der Poel moest zowaar 13 seconden toegeven, maar lang zou dat niet duren, want bij het ingaan van de vierde ronde kregen we een hergroepering.

Tim Merlier bevestigde zijn goede vorm van de laatste weken en verscheen vooraan de wedstrijd met van der Poel, van Kessel, Michael Vanthourenhout en Iserbyt in z’n wiel. Op het einde van de zesde ronde sloeg van der Poel een kloof bergop aan de finish en liet de rest ter plaatse. Eén ronde later was het verschil al opgelopen tot een halve minuut op een groepje met ook Toon Aerts en Lars van der Haar. Ploegmaten Vanthourenhout en Iserbyt hadden een akkefietje, maar de race was allang gelopen.

Van der Poel pakte zijn 8ste zege van het seizoen, de 34ste op een rij in een veldrit. Op 27 seconden won Merlier de spurt voor de tweede plaats voor Toon Aerts en van Kessel. Iserbyt maakte de top vijf compleet. Iserbyt blijft het klassement van de DVV Trofee aanvoeren met 2’10” voorsprong op Vanthourenhout. Van der Poel is ondertussen vijfde op 3’35”.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Lucinda Brand. In de spurt bergop klopte de Nederlandse haar landgenote Ceylin Alvarado. Nog een andere Nederlandse, Annemarie Worst, is de leidster in het algemeen klassement.

Share this article

Related news

— Also read these articles