NEWS

Tweede editie Yuzzu Gravel Series opent met gloednieuwe Hesbaye Gravel

22/12/2021

De Yuzzu Gravel Series is in 2022 aan zijn tweede editie toe. Gravelbiken is populairder dan ooit en staat synoniem voor avontuur, natuur, vrijheid en plezier. Met de Hesbaye Gravel en de Abdijentocht Gravel verkent de Yuzzu Gravel Series volgend jaar ‘onontgonnen’ terrein. Ook het Grit! Gravel Fest zit in een volledig nieuw jasje. De felgesmaakte Houffa Gravel en de Nationaal Park Gravel staan ook opnieuw op de kalender van de Yuzzu Gravel Series.

De populariteit van graveltochten heeft de laatste jaren een hoge vlucht genomen. Dat hoeft niet te verbazen. Op een ongedwongen en sportieve manier ontdek je met de fiets de mooiste plekjes van het land. Een gevarieerd en uitdagend parcours over gravelwegen en onverharde paden wordt gekruid met een vleugje – liefst – onbekend natuurschoon en enkele buitengewone uitzichten. Het stof wordt achteraf doorgespoeld met een lekker drankje in het gezelschap van je sportieve vrienden.

Avontuur, natuur, vrijheid en plezier zijn ook in 2022 de kernwoorden van de Yuzzu Gravel Series. Yuzzu, met meer dan 150.000 klanten de Belgische marktleider in directe verzekeringen, blijft trouw aan boord als title partner. “Na het succes van de Yuzzu Gravel Series 2021 willen we graag, als fietsverzekeringsexpert, de ingeslagen weg verderzetten om het gravelverhaal in België te laten inburgeren met meer gravelplezier langs verrassende routes”, zegt Kenneth Vansina, Chief Customer Experience Officer bij Yuzzu.

Hesbaye Gravel

Op paasmaandag 18 april 2022 strijkt de Yuzzu Gravel Series neer in het Waals-Brabantse Jodoigne voor de gloednieuwe Hesbaye Gravel. De gravelbikers mogen zich verheugen op een prachtig dagje offroad langs glooiende velden in Brabants Haspengouw. Pittoreske dorpjes met zoetklinkende namen als Jauche en Beauvechain geven je een instant vakantiegevoel. Met routes van 50, 90 en 130 km is er voor ieder wat wils. Zowel de beginner als de geoefende graveler vindt hier een route op zijn niveau.

Abdijentocht Gravel

Een maand na de Haspengouwse ontdekkingstocht – op zondag 22 mei – slaat de Yuzzu Gravel Series zijn tenten op in de Kempen. De Abdijentocht Gravel wordt een hemelse gravelrit die de abdijen van Averbode, Postel en Tongerlo met elkaar verbindt. Onderweg wisselen gravelwegen, bospaden, jaagpaden en onverharde wegen elkaar af. Fietsen bij de paters: gravel is voor één dag de godsdienst.

Grit! Gravel Fest Pajottenland

De zomer wordt op zaterdag 18 juni op gang geschoten met het Grit! Gravel Fest. In 2021 met het Hageland als epicentrum, volgend jaar in hartje Pajottenland, ten zuidwesten van Brussel in de provincie Vlaams-Brabant. Het golvende en glooiende landschap zal de kuitspieren net iets vaker onder spanning zetten. Betoverende panorama’s doen onderweg dienst als tussentijdse beloning. Grit!, het digitale gravelplatform, zal het randgebeuren opfleuren met diverse standhouders uit de gravelwereld. Bij de aanwezige fietsenmerken is er de mogelijkheid om nieuwe gravelbikes uit te testen.

Houffa Gravel

De Houffa Gravel was in mei 2021 de opener van het eerste seizoen van de Yuzzu Gravel Series, maar voor de tweede editie verhuist het Ardense gravelevent naar eind augustus. Naar zaterdag 27 augustus om precies te zijn. Met een goeie reden, want daags nadien zal er een UCI Gravel Fondo plaatsvinden in Houffalize. De diehard gravelbikers mogen hun weekendje Ardennen nu al boeken! Aan hoogtemeters geen gebrek in de Houffa Gravel. En het gevoel van helemaal op te gaan in de natuur is er ook nooit ver weg.

Nationaal Park Gravel

Op zaterdag 24 september sluit de Nationaal Park Gravel in Maasmechelen de rij. Het Nationaal Park Hoge Kempen, het enige nationale park van het land, is een pareltje dat voor velen nog onontdekt is. Wie je hier geblinddoekt dropt, kan je wijsmaken dat hij in Scandinavië zit. Uitgestrekte meren, oneindige bossen, betoverende uitzichten en pittige beklimmingen. De Nationaal Park Gravel is een rollercoaster door de Limburgse natuur. Omdat het event een maand vroeger valt dan dit jaar kan je met een beetje geluk genieten van een echte Indian summer.

KALENDER YUZZU GRAVEL SERIES 2022:

• Paasmaandag 18 april: Hesbaye Gravel
• Zondag 22 mei: Abdijentocht Gravel
• Zaterdag 18 juni: Grit! Gravel Fest Pajottenland
• Zaterdag 27 augustus: Houffa Gravel
• Zaterdag 24 september: Nationaal Park Gravel

Inschrijven voor de Hesbaye Gravel kan vanaf nu. De inschrijvingen voor de andere events openen in de loop van 2022.

Alle parcoursen van de Yuzzu Gravel Series zijn voor iedereen toegankelijk, technische passages blijven beperkt. De omlopen zijn ook berijdbaar met mountainbike of crossfiets.

Meer info & inschrijvingen: www.yuzzugravelseries.be

Share this article

Related news

— Also read these articles