NEWS

Toon Aerts voorkomt 36ste zege op rij voor Van der Poel

14/12/2019

Na 35 overwinningen op een rij in het veld voor Mathieu Van der Poel heeft Toon Aerts met groot machtsvertoon de Soudal Hotondcross in Ronse gewonnen. Iserbyt eindigde tweede in deze manche van de DVV Verzekeringen Trofee, MVDP als derde.

Mathieu Van der Poel nam de beste start, ploegmaat Marcel Meisen verdrong hem van de kop gevolgd door Eli Iserbyt, maar die keerde de rollen snel om. Samen met Toon Aerts en Corné Van Kessel sloeg dit vijftal een kloofje. Tim Merlier volgde op z’n eentje in zesde positie.

Voorin pakte Aerts met een mooi manoeuvre binnenkant bocht de leiding over. Meisen en van Kessel moesten afhaken. Aerts pakte ook de 15 bonificatieseconden voor Iserbyt en van der Poel. De winnaar van vorige week in Zonhoven verkeerde duidelijk in goede vorm en nam afstand van Iserbyt en de wereldkampioen. Het verschil liep zelfs op tot 22 seconden. In de achtergrond ging van Kessel spectaculair overkop.

Bij de passage aan de finish voor het begin van de vierde ronde had Aerts een voorsprong op 31 seconden op van der Poel. Iserbyt volgde nog een 20-tal seconden verderop. Aerts had een superdag en bij het ingaan van de laatste ronde telde hij een voorsprong van 1’16” op Iserbyt en maar liefst 1’38” op van der Poel, die een serieuze terugval kende. De overgang van 2 weken Spaanse zon naar deze zware omstandigheden leverde duidelijk de nodige problemen op.

Aan de finish zou Aerts uiteindelijk 1’30” pakken op Iserbyt en 2’14” op van der Poel, die nog net Michael Vanthourenhout op 2’18” kon afhouden. Tim Merlier vervolledigde de top vijf op 2’28”. In het klassement blijft Iserbyt aan de leiding, met 1’45” voorsprong op Toon Aerts, die een sprong maakt naar de tweede plaats.

ALVARADO WINT BIJ DE VROUWEN

Bij de vrouwen was Ceylin del Carmen Alvarado de beste in de Sack Zelfbouw Ladies Trophy.

Eva Lechner ging in de openingsfase meteen onderuit. Op de schuine kant kwam ook Yara Kastelijn in de problemen en sloeg Alvarado een kloofje. De Hongaarse Kata Blanka Vas kwam even in tweede positie te liggen, maar een valpartij en materiaalproblemen sloegen haar terug. Kastelijn stapelde de valpartijen op en voorin liep Alvarado steeds verder weg. Na de eerste passage aan de finish volgde Annemarie Worst in tweede positie op 19 seconden, Kastelijn op 29 en Sanne Cant op 42 seconden.

Vader Roodhooft ging met de fiets tegen de grond in de post en zorgde even voor oponthoud bij Alvarado. Die valpartij deed haar duidelijk geen deugd, want Worst verkleinde het gat. Cant was ondertussen Kastelijn gepasseerd voor de derde plaats. Worst kreeg Alvarado in het vizier en passeerde haar zelfs, maar ging onderuit en was opnieuw op achtervolgen aangewezen. In de achtergrond was Kastelijn opnieuw derde op 48 seconden en werd Cant ingehaald door Evie Richards, maar dat duo volgde al op meer dan anderhalve minuut.

Alvarado vond opnieuw de goede tred en zou winnen met 21 seconden voorsprong op Worst. De derde plaats was voor Kastelijn op 1’12”, voor Richards op 1’45” en Cant op 2’22”. Kim Van De Steene pakte plaats 7 op 2’37”, net na Alice Maria Arzuffi. Ellen Van Loy finishte als achtste op 2’50”.

Annemarie Worst blijft aan de leiding in het klassement van de Sack Zelfbouw Ladies Trophy, maar moet wel 21 seconden inleveren en heeft nu nog 1’01” voorsprong op Alvarado en 57 seconden op Kastelijn.

Share this article

Related news

— Also read these articles