NEWS

Succesvolle en modderige Ronde van Vlaanderen Offroad

07/10/2019

Zaterdag heeft de tweede editie van de Ronde van Vlaanderen Offroad plaatsgevonden, niet op de koersfiets, maar wel met MTB’s en gravelbikes. Ongeveer 2.000 deelnemers stonden aan de start.

Uiteraard is de link met de echte Ronde van Vlaanderen niet veraf door de alternatieve passages over kasseien, Paterberg, Oude Kwaremont en Koppenberg. De start was aan recreatieoord Kluisbos in Kluisbergen. De deelnemers hadden de keuze uit 3 afstanden: 30, 58 of 83 km. Die laatste was de meest populaire. Behalve de mountainbikes zijn ook de gravelbikes steeds meer in opmars in Vlaanderen.

De weersomstandigheden waren gunstig. Het parcours lag er redelijk modderig bij en werd opgetekend in samenspraak met het Agentschap Natuur en Bos en met mountainbikeclub De Herders. Iedereen kwam aan zijn trekken tijdens dit unieke evenement. De hoogtemeters en hellingen mochten natuurlijk niet ontbreken: 579 op de 30 km, 1034 op de 58 km en 1423 op de 83 km.

Voor elke deelnemer werd 1 euro aan het Agentschap Natuur en Bos geschonken, hiermee zorgen zij voor het behoud en onderhoud van de bossen in de Vlaamse Ardennen.

Seingevers, uitgebreide bevoorrading, technische bijstand, kadersticker, signalisatie, medische service, koffie aan de start en een massage na de finish behoorden allemaal tot het deelnamepakket.

Share this article

Related news

— Also read these articles