NEWS

Structabo CrossCup-zeges in Rotselaar voor Bouchikhi en Holt

09/02/2020

Lahsene Bouchikhi (26) heeft zondag de Structabo CrossCup veldlopen in Rotselaar gewonnen bij de mannen. Bij de vrouwen was de Britse Kate Holt de beste.

Hanne Verbruggen had haar zinnen gezet op de Structabo CrossCup in Rotselaar. Verbruggen, de leidster in de tussenstand, opteerde zoals gewoonlijk voor een snelle start. Alleen Sofie Van Accom, haar naaste belager in het klassement, maakte aanstalten om te volgen. Ook voor Van Accom ging het echter te snel. In de achtergrond was de Britse Kate Holt aan een heuse inhaalrace bezig na een mindere start.

Verbruggen stoomde voort langs de Plas van Rotselaar, maar Holt kreeg onze landgenote stilaan in het vizier. Bij het ingaan van de laatste ronde kon Verbruggen dan ook de hete adem van Holt in de nek voelen. De Britse had duidelijk nog een versnelling over en volgde zichzelf op als winnares in Rotselaar. De tweede plaats van Verbruggen levert haar wel de Vlaamse titel op en een comfortabele bonus op met het oog op de slotmanche in Brussel. Zo heeft ze een voorsprong van maar liefst 21 punten op Van Accom. In Brussel zijn nog maximaal 28 punten te verdienen. Jasmijn Bakker vervolledigde het podium. Sofie Van Accom en Hanna Vandenbussche werden tweede en derde landgenote op een respectievelijk zesde en achtste stek.

Lahsene Bouchikhi profiteert van afwezigheid Kimeli en zijn broer

Door de afwezigheid van Isaac Kimeli en Soufiane Bouchikhi kon het een open strijd worden bij de mannen. Lahsene Bouchikhi maakte meteen duidelijk dat hij zijn zinnen had gezet op de manche in Rotselaar. Bouchikhi ging fel te keer in de aanvangsronde. Dieter Kersten en de Brit Adam Hickey wisten hun wagonnetje even aan te hangen. Er ontstond ook een tweede groepje met onder meer Michael Somers, Steven Casteele en Tim Van de Velde.

Voorin moest Kersten lossen en kreeg ook Bouchikhi het moeilijk door het beukwerk van Hickey. Kersten zou uiteindelijk zijn derde stek behouden en zo de Vlaamse titel veiligstellen. Bouchikhi keerde overigens terug naar de kop van de wedstrijd. Hickey kreeg het op zijn beurt lastig, waardoor de weg open lag naar een eerste zege in de Structabo CrossCup voor Bouchikhi. Het is zonder twijfel de grootste zege uit zijn carrière.

Somers en Casteele finishten als respectievelijk derde en vierde Belg. Van de Velde bekroonde zijn sterke race met een Vlaamse titel bij de beloften. Binnen twee weken staat het BK en traditiegetrouw ook de slotmanche van de Structabo CrossCup gepland in Brussel. Daar zijn Kimeli en Soufiane Bouchikhi wél van de partij.

Running Stars erg talrijk

Een strakke wind en dreigende wolken konden het enthousiasme van de kleinsten niet temperen op de Structabo CrossCup in Rotselaar. Ook nu weer schitterden de Running Stars, het project van Sportoase en Runners’ Lab. Spelenderwijs aan competitie doen, dat is onder meer de betrachting van kangoeroe Rist Nicaise uit Kortenbergh, pas zes, maar al dromend van heuse topprestaties. Of Maude Van Herpe uit Bonheiden. Piepjong en dolblij met de medaille om haar nek. “Ze loopt met de club in plaatselijke crossjes, loutervoor het plezier”, zegt de mama. “Atletiek is de mooiste sport!”

Stijgende ambities dan weer bij Arne Van Rooy van Sparta Vilvoorde en Luca De Belder van Duffel, beiden winnaar in de verschillende categorieën bij de benjamins. “Luca traint twee keer per week”, zegt de door de wol geverfde clubtrainer André Boonen. “Hij komt uit een zeer sportieve familie en speelt ook tennis. Talent zat net als zijn broer Matthias die even later als eerste over de meet zal komen bij de miniemen. Onze taak is om het rustig aan telaten groeien. Overhaasten heeft geen zin”.

Share this article

Related news

— Also read these articles