NEWS

Sterke Sweeck wint in Niel na tactisch steekspel

11/11/2020

Laurens Sweeck heeft in Niel zijn rekening geopend. De Belgische kampioen van Pauwels Sauzen-Bingoal schreef na een spannend tactisch steekspel de Jaarmarktcross in Niel op zijn naam. Europees kampioen Eli Iserbyt moest tevreden zijn met de tweede plaats.

Eli Iserbyt verscheen in Niel voor het eertst in zijn Europese kampioenentrui aan de start, maar het was de Belgische driekleur van Laurens Sweeck die in de openingsfase alle aandacht naar zich toetrok. Sweeck begon het sterkst aan de wedstrijd en fietste na enkele indrukwekkende passages door de modder al snel een mooi kloofje bij elkaar.

In de achtergrond was het opmerkelijk genoeg ploegmaat Iserbyt die de achtervolging leiddde. Met de hulp van Toon Aerts vond hij finaal vooraan terug aansluiting bij Sweeck. Daarna ontrolde er zich een spannend steekspel tussen Aerts en de pionnen van Jurgen Mettepenningen. Eén voor één dropten ze een bommetje, maar niemand slaagde erin om een gaatje bij elkaar te fietsen. Het was een lekke band voor Aerts die de wedstrijd in een beslissende plooi legde.

In een strijd tussen twee ploegmaats probeerde Iserbyt met enkele demarrages Sweeck definitief te lossen, maar het was een sterke beurt van Sweeck in de laatste passage door het zand die uiteindelijk het verschil maakte. Het was voldoende voor zijn eerste overwinning van het seizoen. Dankzij zijn tweede plaats loopt Iserbyt in het klassement van de Superprestge één puntje uit op Aerts, Sweeck volgt op vier punten van de Europese kampioen.

 

Share this article

Related news

— Also read these articles